Cem Karaca... VEFATININ 20. YILINDA ÇIRAĞI USTASINI ANLATTI!

Cem Karaca... VEFATININ 20. YILINDA ÇIRAĞI USTASINI ANLATTI!

Gazeteci Sibel Arna’nın youtube kanalı Ne Olursan Ol Rahat Ol’un yeni bölüm konuğu Cem Karaca’nın öğrencisi, 35 yıllık “Halk Rock” grubu Objektif’in kurucusu Vecdi Yücalan oldu. Cem Karaca ile uzun bir dönem yol arkadaşı olan Yücalan, ölüm yıldönümünde ustayı anlattı.

Vecdi Yücalan ile Cem Karaca, Gülhane Altın Çınar festivalinde, Karaca’nın düzenlediği ve 187 grubun katıldığı müzik yarışmasında tanışmışlar. Vecdi Yücelan’ın grubu yarışmayı birinci bitirmiş.

Ustası çırağını böyle keşfetmiş. Ve yol beraber akmış. Meis Bar’da beraber sahne alınmış, hatta Cem Karaca “Islak Islak” şarkısının sözlerini yazdığında ilk okuyanlardan biri Vecdi Yücalan’mış.

BEN ARTIK GİDİYORUM DEDİ

Cem Karaca'nın çok az paralara çalıştığını, parayla ilişkisinin yiyelim, içelim, anlatalım konuşalım, söyleyelim, güzel giyinelim üzerine kurulu olduğunu Sibel Arna’ya anlatan Vecdi Yücalan, ustanın ölmeden kısa süre önce, bir bar açılışı sırasında Erkin Koray ve kendisine "Ben artık gidiyorum." dediğini anlattı:

“O günden 15 gün sonra vefat etti,mezar işlerini halletmiş. Aslında bize veda etti." 

 Büyük Usta için "Çok okuyan bir adamdı, çok okumayan adam bu şarkıları yazamaz." diyen Vecdi Yücalan Cem Karaca için "Bilmediği şey yoktu, politika, sanat, tarih, felsefe her konuyu konuşabilirdi." diyerek sözlerine devam etti. 

Cem Karaca'nın herkese ulaşmak istediğini ama çok engellendiğini, bir tas çorbaya bile ihtiyacı olacak kadar kötü günler geçirdiğini dile getiren Vecdi Yücalan, Cem Karaca'nın öldüğü güne kadar zorluk çektiğini sağ kesim tarafından sevilmediğini sol kesim tarafından da itildiğini anlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.