Cemal Reşit Rey Konser Salonu... YİNE MÜZİKLE DOPDOLU BİR HAFTA!..

Cemal Reşit Rey Konser Salonu... YİNE MÜZİKLE DOPDOLU BİR HAFTA!..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta müziğin farklı tarzlarından oluşan konser programlarıyla sanatseverlerin karşısında

Haftanın ilk konserinde her biri birbirinden yetekli ve büyüleyici müzisyenlerden oluşan Kore’nin önemli oda müziği topluluklarından Novus String Quartet, 18 Aralık Pazartesi günü CRR sahnesinde olacak.

Aldıkları uluslararası ödüllerin yanı sıra sahne performanslarıyla hem seyirciden hem de eleştirmenlerden büyük övgüler alan dörtlü, 20.00’de İstanbullularla buluşacak.

1. kemanda Jaeyoung Kim, 2. kemanda Young-Uk Kim, viyolada Seungwon Lee ve viyolonselde Woongwhee Moon’un yer aldığı topluluk, dinleyicilerine klasik müzik resitali sunacak.  

Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Emel Taşçıoğlu, 21 Aralık Perşembe günü CRR’ye konuk olacak.

Müzik yaşamına küçük yaşlarda başlayan ve uzun bir süre TRT sanatçısı olarak çalışan Taşçıoğlu, türkülerden oluşan seçkin bir repertuvarla 20.00’de sahnede olacak.  

Keman virtüözü ve orkestra şefi Cihat Aşkın ile kurucusu olduğu Aşkın Ensemble, birlikte hazırladıkları “İstanbulin” adlı projeleriyle CRR’ye geliyor.

19. yy ve 20. yy’da yaşamış olan Tanburi Cemil Bey, Nuri Halil Poyraz, Kemani Sebuh Ağa, Santuri Edhem Efendi ve Sadi Işılay gibi saz müziğinin önemli bestekârlarının yapıtlarını modern keman repertuvarına aktararak yeniden düzenleyen Şef Cihat Aşkın yönetimindeki Aşkın Ensemble, 22 Aralık Cuma günü 20.00’de sahnede olacak.

Çiğdem Yarkın’ın solist olarak katılacağı gecede; klarinette Göksun Çavdar, kemençede Sercan Halili, kanunda Serkan Halili ile perküsyonda Fahrettin Yarkın ve Ferruh Yarkın olacak.  

Kariyerleri başarılarla dolu Fransa’nın en iyi yaylı dörtlülerinden biri olan Zaide Quartet, Türkiye’deki ilk konserlerini vermek üzere CRR’ye konuk oluyor.

Oda müziği tutkunlarını bir araya getirecek olan bu program, 23 Aralık Cumartesi günü 20.00’de başlayacak. Avrupa’nın pek çok prestijli salonunda verdikleri konserlerle adından söz ettiren Zaide Quartet, bu programında klasik müzik döneminin iki dev bestecisi Haydn ve Beethoven’ın eserleri ile önümüzdeki sene doğumunun 100. yılı kutlanacak olan izlenimci müziğin efsane ismi Claude Debussy’nin çok sevilen yaylı çalgılar dörtlüsünü seslendirecek. 

Haftanın son konserinde ise büyük bir ilgiyle takip edilen “İstanbul’da Pazar Konserleri” programı kapsamında Türk Sanat Müziği’nin kıymetli seslerinden Nalan Altınörs, CRR sahnesinde sevenleriyle bir araya gelecek.

Bugüne kadar sayısız konserler veren ve yedi albüm çalışması yapan Altınörs’ün konseri, 24 Aralık Pazar günü 14.00’te gerçekleşecek.

Repertuvarında genellikle neo-klasik eserler bulunan ve Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Dramalı Hasan, Şükrü Tunar , Yesari Asım Arsoy ile Avni Anıl gibi usta sanatçıların eserlerini de yorumlayan sanatçı, dinleyicilerine unutulmaz bir gün yaşatacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.