CEMAL REŞİT REY'DE KAÇIRILMAYACAK BEŞ KONSER !..

CEMAL REŞİT REY'DE KAÇIRILMAYACAK BEŞ KONSER !..

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu hafta gerçekleşecek olan “Semahat Özdenses ve Müzeyyen Senar’ı Anma Konseri”, “Dudaktan Kalbe Operası”, “Okay Temiz 13. Ritmin Günü” ve “Cengiz Özkan ile İstanbul Türküleri” adlı programlarla müzikseverlere bulusuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta birbirinden güzel beş konserle İstanbullulara müzik ziyafeti sunacak.   

“Müziğin Ustaları” programının devamı kapsamında 10 Şubat Çarşamba günü CRR’de gerçekleşecek olan “Semahat Özdenses ve Müzeyyen Senar’ı Anma Konseri”, Türk sanat müziği severlerin gönüllerine dokunacak.

Bilinen ve sevilen pek çok eserin bestecisi ve yorumcusu olan merhum sanatkârlarımızdan Semahat Özdenses ile yine sesiyle Türk sanat mûsikîsinde büyük iz bırakan Cumhuriyetin divası Müzeyyen Senar anısına düzenlenen muhteşem konserde, sanatçıların geçmişten günümüze hayat hikâyesi de barkovizyon eşliğinde gösterilecek.

Serkan Çağrı’nın proje direktörlüğünü yaptığı ve Dilek Türkan, Mine Geçili, Suzan Kardeş ve Yonca Lodi’nin yetkin yorumlarıyla renk katacağı program, 20.00’de başlayacak.  

Her yıl geleneksel olarak Okay Temiz’in doğum gününde yapılan “Ritmin Günü” konserinin,

11 Şubat Perşembe günü on üçüncüsü gerçekleştiriliyor. Etkinliği coşkulu bir müzik şöleni ve ritim festivaline dönüştüren Okay Temiz ile dünyanın usta ritimci ve farklı müzik çevreleri, bu yıl etkisi gün geçtikçe artan kadına yönelik şiddete karşı ritimlerini konuşturacak.

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ritim”le dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu anlamlı konserde, İstanbullu dinleyiciler Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 20.00’de buluşacak. 

Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı romanından uyarlanan “Dudaktan Kalbe” operasının İstanbul prömiyeri, 12 Şubat Cuma ve 13 Şubat Cumartesi  günü 20.00’de CRR Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

Librettosunu Eflatun Neimetzade ve Durmuş Öner’in yazdığı opera, bestecisi Çetin Işıközlü’nün yönetiminde, CRR Senfoni Orkestrası ve Korosu eşliğinde opera tutkunlarına harika iki gece yaşatacak.   

İstanbul’da Pazar Konserleri Cengiz Özkan  İle devam ediyor. 

      CRR, şubat ayında İstanbul’da Pazar Konserleri’ne Türk halk müziğinin usta sesi Cengiz Özkan ile devam ediyor. Hayatın tüm renklerini bulduğumuz türkülerimize farklı bir yorum getiren  Cengiz Özkan, yaptığı özel “İstanbul Türküleri” seçkisi ve sürprizleriyle 14 Şubat Pazar günü Crr’de müzikseverler ile buluşacak. Program saat 14.00’te başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.