CEMAL REŞİT REY'DEN KAÇIRILMAYACAK ÜÇ KONSER GELİYOR..!

CEMAL REŞİT REY'DEN KAÇIRILMAYACAK ÜÇ KONSER GELİYOR..!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta kaçırılmayacak üç konser programı ile karşınızda olacak.

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu hafta “Diwan of Beauty and Odd” isimli albümü ile Dhafer Youssef’i, eşsiz bir repertuvarla Lâle Kadınlar Topluluğu’nu ve “Makam Zamanı” programı ile Emel Sayın’ı sahnesinde konuk ederek İstanbullu sanatseverlere müzik şöleni sunacak.     

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta kaçırılmayacak üç konser programı ile karşınızda olacak.

Tunuslu ünlü besteci ve sanatçı Dhafer Youssef,  2016 yılında çıkardığı ve tam bir müzisyenlik başarısı olan “Diwan of Beauty and Odd” isimli albümü ile CRR’ye geliyor. New York şehrinin havasını taşıyan, geleneksel ile çağdaşı birleştiren ve evrensel bir barış çağrısı olan albümündeki eserleri Youssef, İstanbullular için seslendirilecek. Son on yılın en yenilikçi müzisyenlerinden biri olan usta udi Dhafer Youssef’e konserde; piyanoda Aaron Parks, basta Matt Brewer ve davulda Arthur Hnatek eşlik edecek. Program, 6 Mart Pazartesi günü 20.00’de gerçekleşecek.

Lâle Kadınlar Topluluğu, 9 Mart Perşembe günü 20.00’de özel bir repertuvarla CRR sahnesine konuk oluyor. Konserin ilk bölümünde Osmanlı döneminin önemli kadın bestekârlarından Dilhayat Kalfa’nın eserlerini seslendirecek olan topluluk, ikinci bölümde ise Osmanlı dönemindeki Batılılaşma sürecinde sarayda veya İstanbul çevresinde eğitim almış kadınların hem Batı müziği hem de makam müziği eserlerini yorumlayacak.

Solist Sinem Özdemir, kanunda Ş. Şehvar Beşiroğlu, kemençede Hatice Doğan Sevinç, tanburda Göknil Bişak Özdemir, ritimde Sibel Karaman, neyde Sühendan Çetin ve udda Gizem Sucu’dan oluşan topluluğa programda solist Hüseyin Tuncel, piyanoda Mehru Ensari ve viyolonselde Yelda Özgen konuk sanatçı olarak eşlik edecek.

CRR’de Emel Sayın ile makam rüzgârı devam ediyor...

İBB CRR, büyük bir beğeni ile takip edilen “Makam Zamanı” konser programı ile Emel Sayın’ı hayranlarıyla buluşturmaya devam ediyor. “Makam Zamanı” başlığı altında her ay farklı bir makamdan eserleri seslendiren Türk müziğinin kadife sesli sanatçısı Emel Sayın, mart ayında da İstanbullu sanatseverleri makam yolculuğuna çıkartacak. İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda beşincisi yapılacak olan program, 10 Mart Cuma günü gerçekleşecek. Konserde “Rast Makamı”nın en güzel eserlerini yorumlayacak olan altın sesli sanatçı, 20.00’de sahnede olacak. Unutulmaz şarkıları ile gönüllere taht kuran Sayın, dinleyicilerine keyifli bir cuma akşamı daha yaşatacak.

 

dhafer-youssef1.jpglale-kadinler-toplulugu1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.