Cihan Ünal - Can Gürzap - Mutlu Güney... "SANAT" İÇİN ÜÇÜ BİR ARADA!..

Cihan Ünal - Can Gürzap - Mutlu Güney... "SANAT" İÇİN ÜÇÜ BİR ARADA!..

20 yıl aradan sonra AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından yeniden tiyatro sahnesine taşınan “Sanat” oyununun prömiyeri; 18 Kasım Cumartesi akşamı, Torun Center’da yer alan, İstanbul’un yeni kültür-sanat mekânı artısahne Mecidiyeköy’de gerçekleşti.

Gencay Gürün’ün ustalıklı rejisiyle, tiyatronun üç usta ismini, Cihan Ünal, Can Gürzap ve Mutlu Güney’i aynı sahnede buluşturan “Sanat” oyunu; prömiyer gecesinde aralarında Aziz Torun, Zeynep Torun, Gencay Gürün, Irmak Ünal, Nevra Serezli, Bihter Dinçel, Salih Güney, Selçuk Borak, Umut Demirdelen gibi isimlerin de bulunduğu izleyicilerden büyük alkış aldı.

Cüneyt Türel, Cihan Ünal ve Can Gürzap’ın 20 yıl önce birlikte rol aldıkları “Sanat” oyunu, usta oyuncu Türel’in anısına yeniden sahnelenmeye başladı. Ünlü Fransız yazar Yasmina Reza’nın kaleme aldığı “Sanat” oyununun prömiyeri, 18 Kasım 2017, Cumartesi akşamı Torun Center artısahne Mecidiyeköy’de gerçekleşirken, mekân da perdelerini ilk kez “Sanat” oyunuyla açtı. 

Yeni “Sanat”ın kadrosunda Cihan Ünal ve Can Gürzap’a bu defa Mutlu Güney eşlik ediyor. Türk tiyatrosunun değerli isimlerinden Gencay Gürün’ün dilimize çevirip yönettiği oyunun, yapımı AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’na, sahne tasarımı ise Barış Dinçel’e ait.

“Sanat”, satın alınan bir sanat eseriyle sorgulanan bir dostluk hikâyesi, entelektüel tartışmaların satır arasına gizlenmiş bir hesaplaşma. 25 yıllık bir dostluğa “nefret” karıştıran şeyin satın alınan beyaz, bembeyaz bir tablo olması ironik gelebilir. Lakin Marc, Serge ve Yvan, çok pahalıya satın alınan bir sanat eserinin adeta enkazı altında kalacaktır. Sanatsal eleştirilerle başlayan zıtlaşmaları, gitgide onları da ele geçirip kendilerini, hayatlarını ve dostluklarını adeta bir uçuruma doğru sürükler.

İç hesaplaşmalar, sert yüzleşmeler nihayetinde bitme noktasına gelen bir dostluğa uzanır.

Fransız roman, senaryo ve oyun yazarı Yasmina Reza’nın yaşadığı bir olaydan yola çıkarak kaleme aldığı “Sanat” sahnelendiği tüm zamanlarda ve ülkelerde büyük beğeni topladı. 

Prömiyerinin hemen ardından “Sanat”; 19 Kasım Pazar günü 16.00’da yeniden Torun Center artısahne Mecidiyeköy’de, 20 Kasım Pazartesi akşamı 20.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde, 23 Kasım Perşembe akşamı 19.30’da ise Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.

“Sanat” oyununun biletleri; Biletix’ten ve oyunun sahneleneceği salonların gişesinden temin edilebilir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.