Çocuk Tiyatro Oyunu Yarışması... ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU!..

Çocuk Tiyatro Oyunu Yarışması... ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU!..

Kadıköy Belediyesi’nin tiyatro dünyasına yeni çocuk oyunları kazandırmak amacıyla düzenlediği Çocuk Tiyatro Oyunu Yarışması sona erdi

Ödüller, 16 Mayıs akşamı Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. 

Tiyatronun çocuk oyunları dağarcığını nitelikli oyunlarla zenginleştirmek; çocukların duygusal, düşünsel, sanatsal gereksinimleri doğrultusunda yaşamlarına ulusal ve evrensel anlamda katkıda bulunmak; yazarları bu alanda eserler vermeye özendirmek için başlatılan yarışmaya toplam 85 eserle katılım gerçekleşti.

Seçici kurulun yaptığı değerlendirmeler sonucunda yarışmada 3 eser eşdeğer ödüle layık bulundu. 

Ödül töreni Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerinin verdiği görkemli bir Caz Konseriyle başladı.

Konserin ardından söz alan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu “Sanatın çocuklara ve biz yetişkinlere sağladığı katkının temelinde estetik olması var.

İnsanın bu estetiğe ihtiyacı var. İnsan bu estetiğe sahip olmadığı zaman iyilikten uzaklaşabiliyor.

Bizim bütün hedefimiz toplumun iyi, mutlu ve huzurlu olmasını, gelişebilmesini, özgür düşünebilmesini sağlamak.

Bilimle, teknolojiyle, sanatla, şiirle ve tabii tiyatroyla yani kısacası yaşadığı her alanda iyiyle buluşmalarını sağlamak.

Tiyatro dünyasına yeni çocuk oyunları kazandırmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmamıza, çocuklarımız başta olmak üzere bizlere değerli katkılarıyla destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Nuhoğlu’ndan sonra sahneye İstanbul Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü, Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Nihal Kuyumcu;

Türkiye Eleştirmenler Birliği Üyesi, TEB Tiyatro Dergisi Yazarı Tijen Savaşkan ve Kadıköy Tiyatrolar Platformu Çocuk Tiyatro Komisyonu Temsilcisi Emre Saka çıkarak birer konuşma yaptı.

Usta oyuncu Ahmet Somers’in de katıldığı gecede konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.  

Her biri 4 bin TL değerinde olan ödüllerin sahipleri, ödüllerini ve plaketlerini tiyatro dünyasının duayen isimlerinin elinden aldı. 

“Mangaldaki Çiçek” adlı tiyatro eseriyle Bursa’dan katılan Nedim Buğral ödülünü İstanbul Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihal Kuyumcu’nun elinden aldı.

İzmir’den yarışmaya katılan Eşref Karadağ ve Nursel Çetin birlikte kaleme aldıkları “İçimizdeki Çocuklar” adlı eserle ödüle hak kazandılar.

Ödül gecesinde bulunamayan Karadağ ve Çetin’in ödülleri Türkiye Eleştirmenler Birliği Üyesi Tijen Savaşkan’ın elinden Özgün Karadağ’a teslim edildi.

“Şimdi Anladım” adlı eserle Ankara’dan yarışmaya katılan Oya Yılmaz Kermany’nin ödülünü Kadıköy Tiyatrolar Platformu Çocuk Tiyatrosu Komisyonu Temsilcisi Emre Saka takdim etti.  

Eserler Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Seçici Kurul Üyeleri tarafından değerlendirildi. Seçici kurulda Süreyya Karacabey, Nihal Kuyumcu, Tekin Özertem, Tülin Sağlam ve Ahmet Somers yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.