Connie Nielsen... ANTALYA'DA SAMİMİ İTİRAFLAR!

Connie Nielsen... ANTALYA'DA SAMİMİ İTİRAFLAR!

Şeytanın Avukatı ve Gladyatör gibi sinema tarihinde yıllarca konuşulan filmlerde rol alan oyuncu Connie Nielsen, 53. Uluslararası Antalya Film Festivali merkezinde yer alan Hadrian Salonu’nda basın mensuplarıyla biraraya geldi.

 Alin Taşçıyan moderatörlüğünde sinemaseverlerin sorularını cevaplayan Nielsen’ın festivalde Uluslararası Yarışma Filmleri kapsamında ‘İtiraflar’ adlı filmi de seyirciyle buluşacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel ve Festival Direktörü Elif Dağdeviren ile izlediği söyleşi yaklaşık yarım saat sürdü.

Festivalde yarışan ‘İtiraflar’ isimli filmini temsilen Uluslararası Antalya Film Festivali’nde bulunan Connie Nielsen, söyleşi sonrası sosyal sorumluluk için çalıştığı Nairobi’ye gitmek üzere Antalya’dan ayrıldı.

 Kenya’nın başkenti Nairobi’de bir okul inşa ettiren Nielsen, orada yaptığı çalışmaları ‘Ben Kenya’ya ilk kez “Lost in Africa” filminin çekimleri için gittim.

Bu çekimden dolayı da oranın kenar mahallelerine gittim. Orada yaşayan oradan yetişmiş sanatçılarla çalıştım ve bütün film orada çekildi.

Ömrümde bu derece yoksulluk görmedim. Bunu görünce çok öfkelendim, çok kızdım ve bir şey yapmak istedim. Benden bu yoksunluğa dikkat çekmek için bir kuyu açmamı rica ettiler.

Orada yaşayan ve yoksunluk içerisinde olan bu insanların temiz suya ve işe ihtiyaçları vardı. İş için meslek edinmeye ihtiyaçları vardı. Meslek edinmek için de eğitime ihtiyaçları vardı. Bu yüzden bir toplum merkezi açtık.

Orada her şey var. Temiz su, duş, tuvalet, camaşır ama daha önemlisi eğitim çalışması yapıyoruz. Gönüllülük esasına göre çalışmalarda bulunuyoruz.

Şimdiki gidişimde genç sanatçılar için bir oyunculuk kursu vereceğim ama bu kurs sayesinde baştan sona bir film yapmanın bütün aşamalarını öğrenecekler.

Bu sayede kendi hayatlarını kendi öyküleri ile anlatma fırsatı yakalayacaklar ve umarım bütün dünya da onların öykülerinden haberdar olacak’ şeklinde anlattı.

 Festival Direktörü Elif Dağdeviren’e ‘Festivalin sosyal sorumluluklara eğiliyor olması beni çok etkiledi. Burada olmamın nedenlerinden biri de bu’ diyen ve filmiyle ilgili sorulara geçildiğinde sosyal sorumluluk konusunda yaptığı çalışmalar yüzünden Roberto Ando’nun bu rol için kendisini seçmiş olabileceğini belirten Connie Nielsen ‘Oyunculuk süreci simya gibi bir şey.

Ben kendimi gerçekten çocuklara ve onların refahına adadığım için yönetmen belki de beni bu yüzden seçmiştir’ dedi.

Nielsen ‘Siz o kadar iyi karakterler oynuyorsunuz ki, belki de bu yüzden sizi seçmiş. Gerçek hayatla bu da buluşmuş’ yorumuna ise “Aslında kötü karakterleri de oynuyorum ama umarım onlarla ilişkilendirilmiyorum’ cevabını verdi.

 Yeni filmi ‘İtiraflar’da bir çocuk kitapları yazarını canlandıran Nielsen ‘Bu filmdeki yazar karakteri biraz sıkıntılı bir dönemden geçiyor.

Sadece çocuk kitapları yazdığı ve yetiskinlere hitap edemediği için kendisini biraz yalnız, biraz dışlanmış buluyor. O yüzden hayatla ilgili bazı soruları da var.

Bana kalırsa hayatla ilgili cevap vermekten çok, soru sormak önemli. Çünkü bir kere soru sormaya başlayınca bir ortak akla varıyoruz. Bence ortak akıl da bireyin tek başına fikrinden daha güçlüdür’ şeklinde konuştu.

 FİLM İÇİN 13 KİLO ALDIM

Nielsen, film konusundaki hazırlık aşamalarını anlatırken ‘Filmin çekimlerine haziranda başladım. 13 kilo almam gerekti. At binme eğitimi alıyordum, gerçekten çok ama çok yoruldum.

Fiziksel eğitimler çok yorucuydu’ ifadelerini kullandı. ‘Kadına gücünü veren nedir, bulunduğu durumun avantajının sağladığı güç mü yoksa hataları mı’ sorusunu çok beğendiğini belirten Nielsen, ‘Bence insanı güçlü yapan hataları ve bunlarla yüzleşebiliyor olmasıdır’ diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.