CRR Türk Müziği Topluluğu... ALAEDDİN YAVAŞCA'YA VEFA KONSERİ VERDİ!..

CRR Türk Müziği Topluluğu... ALAEDDİN YAVAŞCA'YA VEFA KONSERİ VERDİ!..

Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça'nın eserleri, öğrencilerinden oluşan CRR Türk Müziği Topluluğu tarafından, Refik Hakan Talu’nun şefliğinde icra edildi

Konserde Merve Utandı Kalkan, Gizem Coşkun, Necmettin Yıldırım ve Atakan Aktaş solist olarak sahne aldı.

Fatih Camii müezzini Bekir Büyükbaş’ın da bir kaside okuduğu gecede Yavaşça’ya ait iki de ilahi seslendirildi. 

Konser öncesi bir konuşma yapan tambur sanatçısı Hakan Talu, Alâeddin Yavaşça’nın öğrencisi olduğu konservatuvar yıllarına ait bir anısını paylaştı.

Talu, “Alâeddin Yavaşça her zaman kibar nazik ve beyefendi bir insandı. O, bizlere sadece müzik öğretmedi. Beyefendi olmayı, müziğe ve hayata nasıl bakmamız gerektiğini öğretti” dedi. 

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni Aslan Özdemir ise konuşmasında, İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Alâeddin Yavaşça’ya vefa konserine ev sahipliği yapıyor olmaktan duyduğu heyecanı dile getirdi.

Özdemir, Yavaşça’nın zarafetinden, inceliğinden asla ödün vermeyen muhteşem bir sima olduğunu belirterek, eserleri ve kayıtlarının Türk Musikisindeki değerini vurguladı.

Aslan Özdemir konuşmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal’ın göndermiş olduğu mesajı dinleyicilerle paylaştı.

Uysal mesajında, vefa konserini Alâeddin Yavaşça’ya şükranlarının naçizane bir nişanesi olarak tertip ettiklerini; hali, tavrı ve edası ile tam bir İstanbul beyefendisi olan Yavaşça’nın genç sanatçılara örnek teşkil ettiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.