CRR'DE BU HAFTA, KLASİK MÜZİK, CAZ VE TÜRKÜ BİR ARADA!..

CRR'DE BU HAFTA, KLASİK MÜZİK, CAZ VE TÜRKÜ BİR ARADA!..

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu hafta Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi olan Golden Horn Brass, Şef Nail Yavuzoğlu yönetimindeki CRR Caz Orkestrası ve Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Selahattin Alpay’ı konuk edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta birbirinden güzel üç konserle sanatseverlere müzik ziyafeti sunacak.   

Haftanın ilk konserinde CRR, yurtdışında kendi tarzında idol olmuş birçok brass grubunun arasında ülkemizi temsil etmeye hak kazanmış ilk Türk grubu Golden Horn Brass’ı ağırlayacak.

Sahnede kendine özgü konuşmaları, enerjileri, tempolu paylaşımlarıyla seyirciyi coşturan grubun konseri, 11 Mayıs Çarşamba günü 20.00’de gerçekleşecek.

Programda; Âşık Veysel’in “Uzun ince bir yol”, W. A. Mozart’ın “Turkish Rondo”, Beatles’ın “Yesterday”, M.Kingston’un    “Russian fantasy”, Mehves Hanım’ın “Nihavend Longa” eserlerinin yanı sıra sevilen anonim türkü ve yabancı klasik şarkılara yer verilecek.

Bu unutulmaz eserleri, İstanbullu sanatseverler için Begüm Gökmen (korno), Julian Lupu (trompet), Renato Lupu (trompet), Emre Berbergil (trombon), Sinan Şirin (tuba) ve Bülent Külekçi (tenor) seslendirecek.  

Enstrümantal müziğin yanında vokal müziği de repertuvarına katarak, her biri enstrümanında virtüöz olan orkestra elemanları ile ulusal ve uluslararası solistleri sanatseverlerle buluşturmayı hedefleyen CRR Caz Orkestrası, 13 Mayıs Cuma günü özel bir repertuvarla CRR sahnesinde olacak.

Şef Nail Yavuzoğlu yönetimindeki CRR Caz Orkestrası’na bu konserde, Ece Göksu solist olarak eşlik edecek. Türk müzisyen ve kompozitörlerinin caz ve orkestra müziği içinde başarılı bir şekilde yer alarak büyük beğeni toplayan CRR Caz Orkestrası, 20.00’de cazseverlerle buluşacak.  

Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Selahattin Alpay, 14 Mayıs Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda hayranlarıyla bir araya gelecek.

Türküleri kendine has bir tarzla yorumlayan Alpay bu konserinde; “Yollar seni gide gide usandım”, “Bir ay doğar ilk akşamdan geceden”, “Etek sarı”, “Ahlatın başındayım”, “Altın yüzüğüm”, “Kuyudan su çekerler”, “Bitlisin önü bağlar”, “Malatya Malatya bulunmaz eşin”, “Çakmak çakmağa geldim” gibi en sevilen türküleri, Türk Halk Müziği tutkunları için seslendirecek. İstanbullulara türkü ziyafeti yaşatacak olan konser, 20.00’de başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.