Damat Koğuşu.. SOFYA FİLM FESTİVALİNDEN ÖDÜLLE DÖNDÜ!

Damat Koğuşu.. SOFYA FİLM FESTİVALİNDEN ÖDÜLLE DÖNDÜ!

Balkan Filmleri kategorisinde yarıştığı sırada festival jürisinin dikkatini ve beğenisini çekmesi sonucu “Uluslararası” kategoride de yarışan "Damat Koğuşu", “Genç Jüri Ödülü”ne layık görüldü.

Yönetmenliğini İlker Savaşkurt’un yaptığı “Damat Koğuşu (Groom'sBlock)” bu yıl 21’incisi düzenlenen Sofya Film Festivali’nden ödülle döndü. Balkan Filmleri kategorisinde yarıştığı sırada festival jürisinin dikkatini ve beğenisini çekmesi sonucu “Uluslararası” kategoride de yarışan "Damat Koğuşu", “Genç Jüri Ödülü”ne layık görüldü.

Öyküsü ve karakterleri gerçeklerden esinlenilerek senaryoya aktarılan "Damat Koğuşu", cezaevinde cinsel istismarcıların konulduğu koğuşlardaki mahkumların kuralsız ilişkilerini anlatıyor.

Daha önce çeşitli projelerde oyuncu ve yardımcı yönetmen gibi çeşitli görevlerde bulunan İlker Savaşkurt’un uzun metrajlı ilk filmi olan “Damat Koğuşu (Groom’sBlock)" bu yıl 21. kez kapılarını açan Sofya Film Festivali’nden ödülle döndü.

Festival jürisinin dikkatini ve beğenisini çekmesi sonucu hem “Balkan Filmleri Kategorisi”nde hem de “Uluslararası Kategori”de yarışan "Damat Koğuşu", festivalden “Genç Jüri Ödülü” ile döndü.

Ödülü ekibi ile birlikte alan Savaşkurt, “Genç Jüri Ödülü”nün Nisan ayında düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali ve Paris’te düzenlenecek olan ECU -The European Independent Film Festivali için kendilerini cesaretlendirdiğini dile getirdi.

"Damat Koğuşu" ekibi, Sofya yerel televizyon kanalları ve radyolarının festival sürecinde büyük ilgi odağı oldu.

Yapımcılığını Abbas Nokhasteh’in yaptığı, senaryosunu Mehmet Kala’nın yazdığı, Musa Can Pekcan, Diyar Karadaş, Barış Atay, Caner Erdem, İbrahim Aköz, Feyzan Soykan, Kirkor Dinçkayıkçı, Turgay Atalay, Halit Karaata, Zülfü Hamit Altın, Özgür Emre Yıldırım, Serdar Bordonacı ve Münibe Millet’in oynadığı "Damat Koğuşu"nun müziklerini ise Uğur Ateş üstleniyor.

"Damat Koğuşu" 36. İstanbul Film Festivali Yeni Türkiye Sineması kapsamında 13 Nisan 2017 tarihinde saat 19:00’da Beyoğlu Sineması’nda izlenilebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.