Darıca Belediyesi... TÜRKİ DEVLETLERİ KUCAKLADI...

Darıca Belediyesi... TÜRKİ DEVLETLERİ KUCAKLADI...

Darıca'da Türk Dünyası Gençlik Şöleni kapsamında Türk Dünyası Gençlik Festivali Yapıldı.15 ülkenin yarıştığı şenlikte, Ömür Gedik unutulmayacak bir konser verdi...

Darıca Belediyesi ve belediye başkanı Şükrü Karabacak tarafından 17 ve 21 Mayıs 2017 tarihleri arasında Düzenlenen ve Sanat Yönetmenliğini Murat Baytaş'ın yaptığı, Türk Dünyası Gençlik Şöleni tüm hızıyla devam ediyor. Şölen kapsamında 19 Mayıs gecesi Darıca Dudayev Park Amfi Tiyatro'da 15 ülkeden 18 solistin katıldığı, Türk Dünyası Gençlik Festivali gerçekleştirildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen festival,  "Darıca'da TOY'umuz var" sloganı ile dikkat çekerken, katılımcı ülkeler ve solistleri kendi dillerinde seslendirdikleri eserler ve sahne şovlarıyla  büyük beğeni topladı.

Festival gecesinin açılışında, Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı müzik topluluğu, İpek Yolu Orkestrası eşliğinde bir konser verdi.  En iyi ses, en iyi beste ve en iyi yorum gibi dallarda jüri özel ödülleri ile renklendirilen festivalde Darıca'yı lise öğrencilerinden oluşan "Lafı Güzaf" grubu temsil etti.

Ömür Gedik ve Magazinkolik.com sitesinin sahibi duayen gazeteci Nurcan Sabur'un da aralarında bulunduğu 10 kişilik seçkin kurul, katılımcılara belgelerini ve jüri özel ödüllerini takdim etti. 

GECEDEN İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Darıca belediye Başkanı Şükrü Karabacak yaptığı açıklamada Darıca Belediyesi olarak gençliği, sporun ve sanatın her dalında desteklemeyi sürdüreceklerini belirtti. Darıca Belediyesi ve Başkan Şükrü Karabacak, Türk Dünyası Gençlik Şöleni kapsamında Türk Dünyasından gelen misafirlerini 21 Mayıs'a kadar Darıca'da ağırlamaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.