David Beckham... YENİ BELGESELİNDE FUTBOL AŞKINI PAYLAŞACAK!

David Beckham... YENİ BELGESELİNDE FUTBOL AŞKINI PAYLAŞACAK!

Yeni BBC belgeselinde David Beckham, Papua Yeni Gine’den Antarktika’ya yedi kıtayı ziyaret ederek futbol aşkının gücünü gözler önüne serecek

David Beckham bu kış, yeni bir yapımla ekranlara dönüyor. İngiltere’nin ünlü dış saha oyuncusu, BBC belgeseli For The Love of The Game/Futbol Aşkı Adına’da gezegenin en ücra köşelerinde, olağanüstü coğrafyalarda, ekstrem koşullarda top koşturuyor. Beckham, dünyanın farklı ülkelerindeki futbol tutkunlarıyla yedi kıtada yedi maça çıkıyor.

Beckham kah bir Papua Yeni Gine köyünde veya Nepal’in dağ eteklerinde top sektiriyor kah Buenos Aires sokaklarında, Cibuti’de çölde futbol oynuyor ya da Miami’nin lüks sahalarından buzla kaplı Antarktika’ya uzanıyor.

BBC Worldwide ve BBC adına Big Earth Productions tarafından çekilen 90 dakikalık belgeselde David Beckham kendisinin hayatını dönüştüren futbolun başkalarının yaşamlarını da kökten değiştirme gücüne sahip olup olmadığını sorguluyor. Ortak noktaları futbol aşkı olan farklı karakterlerin saha dışındaki hayat mücadelelerini gözler önüne seren yapım büyük takımlarda yer alma şansını yakalayanları da ekrana getiriyor.

İngiliz milli takımının eski kaptanının bu maceralı yolculuğunun son durağı ise onun için her şeyin başladığı Old Trafford: Beckham burada futbol efsaneleriyle son maçına çıkarak bu “güzel oyun”a veda ediyor.

David Beckham konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi: “Uçak yolculuğu yaparken belgesel üzerine arkadaşlarımla konuştuğumu hatırlıyorum... Bu projenin bir gün gerçek olacağını hiç düşünmemiştim. Hayata geçirebildiğimiz için çok mutluyum.

Oyuncu olarak da UNICEF elçisi olarak ya da başka hayır kurumlarına destek verirken sporun ve özellikle de futbolun insanların hayatlarını nasıl değiştirebileceğine tanık oldum. Bu belgesel sayesinde çok sevdiğim futbolun pozitif yüzünü, futbolcuların işlerini ne kadar tutkuyla ve kendilerini adayarak yaptıklarını insanlara gösterebileceğim.”

For The Love of The Game/Futbol Aşkı Adına, Beckham’ın BBC ile ikinci iş birliği. Ünlü futbolcunun geçen yıl yer aldığı David Beckham Into the Unknown adlı belgesel 165 ülkeye satılmış ve büyük başarı kazanmıştı.

BBC Worldwide Kurgu Dışı İçerikten Sorumlu Ticari Direktör Suzanne McKenna ise şöyle konuştu: “Futbol aşkıyla dünyanın dört bir yanındaki insanlara dokunabilen David Beckham ile tekrar iş birliğini yapmaktan mutluyuz. Bu çalışma benzersiz ve ilham verici. Futbol, gezegenin en ücra noktalarından metropollere insanları birleştiriyor. Bu ortak tutku her yerdeki seyircide karşılık bulacaktır.”

BBC One Yöneticisi Charlotte Moore ise “David Beckham BBC One için çekilen belgeselde, uzun zamandır yapmak istediği şeyi gerçekleştiriyor ve yedi kıtada, Nepal’den Yeni Gine’ye, Şili’den Antarktika’ya yedi maç oynuyor.

David’in amacı, bu güzel oyunun insanların hayatını nasıl değiştirebildiğini ve dünyanın en ücra köşelerinde, zorlu koşullarda yaşayanları bile nasıl birleştirebileceğini göstermek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.