Deniz Seki... YENİDEN YARGILANMAYI TALEP ETTİ!

Deniz Seki... YENİDEN YARGILANMAYI TALEP ETTİ!

Bir buçuk yıldır Bakırköy Kadın Cezaevinde hükümlü bulunan Deniz Seki, kendisinin kaleme aldığı bir mektubu İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine göndererek yeniden yargılanma talebinde bulundu.

Mektubunda soruşturmasını yürüten savcı Bilal Bayraktar ve hüküm veren üç hakimden ikisi hakkında soruşturma açılıp açığa alındıklarını ayrıca verilen kararın ne Yargıtay dairesi ne Ceza Genel Kurulu ne de Anayasa Mahkemesinden oybirliğiyle geçmediğini savundu.

Seki, dönemin İstanbul Jandarma Komutanı hakkında müebbet hapis istemiyle dava açıldığının da altını çizdi .

Deniz Seki mektubunda “Bu yargının hastalıklı döneminin tek mağduru olarak hala içerdeyim. O dönem yargı tarafından mağdur edilen herkese geç de olsa iade-i itibar yapılmışken bana bu yapılmamıştır.

Yargılamamda yapılan bu kadar usulsüzlüğe, hukuksuzluğa rağmen Yargıtay da, Anayasa Mahkemesi de bu hukuksuzluklara maalesef sessiz kalmayı tercih etmiştir”

Seki isteğini cümlelerle ortaya koydu: “Ben yargıdan af ya da merhamet istemiyorum. Kapalı cezaevinde geçirilecek süreyi de tamamlayarak yeniden yargılanma isteğinde bulunmayı da özellikle  tercih ettim.

Tek isteğim bağımsız ve tarafsız bir mahkeme tarafından yeniden yargılanmamdır. Sizden gereğini samimi, kalbi duygularla ve içten saygılarımla talep ediyorum” dedi.

Deniz Seki’nin mektubunu avukatı Naim Karakaya, dilekçesi eşliğinde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine sundu.

Avukat Naim Karakaya dilekçesinde, Deniz Seki’nin mahkum edildiği mahkemelerin “adil yargılama yapmadıkları” gerekçesiyle kaldırıldıkları; özel görevli mahkemelerce verilen hükümlere konu yargılamaların yeniden görülmesi için bazı Ağır Ceza Mahkemelerinin Anayasa Mahkemesine başvurdukları, telefon dinleme tutanaklarında usulsüzlükler yapıldığı ve bu kuralların kanunla değiştirildiği, bu değişikliğin bile tek başına yargılamanın yenilenmesi sebebi yapıldığı, sözde temin edilen kişilerin de tüm ısrarlara rağmen dinlenmediği gerekçeleriyle yargılamanın yenilenmesi isteminde bulunuldu.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinin önümüzdeki birkaç gün içerisinde Seki’nin yeniden yargılanma isteği hakkında karar vermesi bekleniyor.

Deniz Seki 16 Kasım 2014 te girdiği Cezaevinde, 5 Haziran 2016 tarihinden itibaren son bir yılını geçirmek üzere açık cezaevine ayrılma hakkına sahip olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.