Derya Baykal - Emre Altuğ... 'DİYABETE KARŞI GÖZÜNÜ AÇ!'

Derya Baykal - Emre Altuğ... 'DİYABETE KARŞI GÖZÜNÜ AÇ!'

Türk Oftalmoloji Derneği, Novartis işbirliği ile hayata geçirdiği “Diyabete Karşı Gözünü Aç” kampanyası ile “Senede 1 Gün” diyerek diyabete bağlı görme kaybına dikkat çekmeyi hedefliyor.

Diyabete bağlı görme kaybı, tedavi edilmediği takdirde körlüğe neden olabiliyor.

 Türk Oftalmoloji Derneği düzenlediği kampanya ile herhangi bir şikayeti yoksa bile diyabetli hastaların senede en az bir kez göz doktoruna gitmesi gerektiğini vurguladı.

Her 3 diyabetliden birinde görme kaybı ihtimaliyle karşılaşıldığını belirten Türk Oftalmoloji Derneği, Türkiye’de bulunan 7 milyon civarında diyabet hastasından 2 milyondan fazlasının bu riski taşıdığını vurguladı.

Ayrıca, görülme sıklığı hızla artan diyabetin 2040’ta Türkiye’de 10 milyondan fazla kişiyi etkileyeceği ve 3 milyondan fazla diyabetlinin, görme kaybı riskiyle yüz yüze kalacağı belirtilmektedir.

Kampanyanın tanıtım filmine destek veren ve basın toplantısına katılan Derya Baykal ve Emre Altuğ da “Diyabete Karşı Gözünü Aç” kampanyası kapsamında diyabet ve göz sağlığı ilişkisinden bahsederek; diyabetli hastaların hiçbir şikayeti yoksa bile senede en az bir kez göz doktoruna gitmesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.