DİKKAT, BİLGİLERİNİZ TEHLİKEDE OLABİLİR!

DİKKAT, BİLGİLERİNİZ TEHLİKEDE OLABİLİR!

Google Chrome'un geçmiş versiyonlarında ortaya çıkıp düzeltilen bir bug, yeni versiyonda tekrardan ortaya çıktı. Bu hata nedeniyle kullanıcılar kişisel bilgilerini vermenin yanı sıra para ödemeleri konusunda kandırılabiliyor.

Mozilla Firefox'ta görülen bu kritik bug nedeniyle kullanıcılar, girmek istedikleri internet sitesi yerine bir hata mesajı görüyor.

Bu hata mesajında kullanıcılara bilgisayarlarında bir problem olduğu yazıyor ve sonrasında da bir dosya indirilmeye başlıyor. Bu dosya, tarayıcıyı çökertene kadar bilgisayarı dolduruyor.

Bunların ardından ekranda iletişim bilgileri beliriyor ve kullanıcılara sorunun çözümü için bu iletişim yollarından bağlantı kurmaları söyleniyor.

Bağlantı kuran kişilerden de kişisel bilgileri ve banka hesapları gibi bilgiler isteniyor. İletişim bilgileri ve bu bilgilerden ulaşılan kişiler, Microsoft gibi ünlü teknoloji şirketlerinde çalışıyorlarmış gibi bir algı yaratıyorlar.

Hem Google, hem de Mozilla, durumu çözmek için araştırmalar yaptıklarını duyurdular. Henüz çözümün ne zaman geleceğine dair bir bilgi yok, o zamana kadar kullanıcılara kimseye ne olursa olsun kişisel bilgilerini vermemeleri öneriliyor.

Gerçek bir uyarı mesajı aldığınızı düşünüyorsanız bile ekrandaki iletişim bilgilerini, ilgili şirketlerin internet sitelerinden doğrulamaya çalışın.

Şimdilik bu duruma maruz kalan kişilerin çoğu ABD'de yaşıyor, ancak bu bilgi hırsızlığının diğer ülkelerde de görülme ihtimali bulunuyor. Bu nedenle dikkatli olmakta fayda var.

Böyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız, Görev Yöneticisi'nden tarayıcınızın görevini sonlandırın.

Daha sonra da eğer Chrome kullanıyorsanız, tarayıcınızın üst kısmında bulunan üç noktaya basarak "Ayarlar"a girin ve buradan "Gelişmiş" seçeneğini bulun.

Daha sonra da "Arama geçmişini temizle"yi seçin ve çerezler de dahil olmak üzere genel bir temizlik yapın.

Kaynak:webtekno.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.