Dilan Çıtak... TATLISES'İ İSTİYORSA ÇITAK'DAN KURTULMASI LAZIM!..

Dilan Çıtak... TATLISES'İ İSTİYORSA ÇITAK'DAN KURTULMASI LAZIM!..

İbrahim Tatlıses, yıllar sonra kızı Dilan Çıtak'ı kabul etse de mahkeme, Dilan'a "Nüfusuna kayıtlı olduğun babanın soyundan çıkman gerekiyor." diyerek onay vermedi.

Şarkıcı Dilan  Çıtak,  İbrahim Tatlıses'e babalık davası açmıştı.  İbrahim Tatlısesde kızının kendisine karşı açtığı babalık davasını kabul etse de,  Çıtak'ın açtığı dava hukuki engele takıldı.  

Çıtak'ın, babası Tatlıses'e karşı açtığı babalık davasını kazanabilmesi için nüfustaki babası Cem  Çıtak'a karşı nesebin reddi davası açması gerekiyor. Mahkeme bu davanın açılması için Dilan  Çıtak'a süre verdi.

ASKIYA ALINDI

Tatlıses'in, 1988 yılında bir süre sevgili olduğu Işıl  Çıtak'tan 1989 yılında dünyaya gelen kızı Dilan  Çıtak, babasının soyadını alabilmek için harekete geçti.

Avukatı aracılığı ile 15.08.2017 tarihinde aile mahkemesine 'babalık' davası açtı.


BABALIK DAVASI YASAL ENGELLERE TAKILDI

Işıl  Çıtak'ın 1993 yılında Cem  Çıtak ile evlendiğini ve Dilan  Çıtak'ın 2007'de ölen Cem  Çıtak'ın nüfusuna kaydettirildiğini belirten Dilan  Çıtak'ın avukatı, dilekçesinde şunları ifade etti: "Işıl  Çıtak ile Cem  Çıtak'ın evliliği Dilan  Çıtak'ın doğumundan sonradır.

Olay müvekkilimin annesinin genç ve tecrübesiz oluşu, davalı Tatlıses'in kamuoyuna mal olmuş ünlü bir kişi olması sebebiyle bugüne kadar yasal zemine taşınamamış, daha sonrasında ise zaman aşımı engelinden dolayı dava açılamamıştır."

Ancak buna rağmen Dilan  Çıtak'ın babalık ve soyadı davası yasal birtakım engellere takıldı. Dosyayı inceleyen mahkeme; ön inceleme duruşmasında, davanın askıya alınmasına karar verdi. Davacı Dilan  Çıtak bir başka nüfusa kayıtlı olup o nüfusta görünen babanın nesebi reddedilmedikçe babalık davası görülemeyeceğinden dosyanın duruşmalardan çekilmesine, davacı vekiline nesebin reddi davası açılması için süre verilmesine karar verildi.

 

TATLISES DNA İNCELEMESİ İSTEMEDİ

Açılan davalara karşılık davalı  İbrahim Tatlıses, aleyhine açılan davayı özel yetki verdiği avukatı aracılığı ile kabul etti.

Tatlıses'in avukatı Hayati Şahin mahkemeye sunduğu cevap dilekçesinde şöyle dedi: "Müvekkilimizin verdiği talimat kapsamında aleyhe açılan davayı kabul ediyoruz.

Başka herhangi bir inceleme yapılmaksızın davanın kabulüne karar verilmesini talep ediyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.