Dilek Tura... İKİNCİ KİŞİSEL SERGİ GURURU!

Dilek Tura... İKİNCİ KİŞİSEL SERGİ GURURU!

Resim ve seramik sanatçısı Dilek Tura, 2. Kişisel Resim ve Seramik Sergisi’ni Bursa Akeramos Sanat Merkezi'nde açtı.

25 Mayıs - 17 Haziran tarihleri arasında açık kalacak olan karma sergide sanatçının yağlı boya tabloları ve seramik objeleri birlikte yer alıyor. 

Bugüne kadar yağlıboya, akrilik ve guaj boya ile çalıştığı naif tarz resimlerine bu sergide seramik çalışmalarını da eklediğini söyleyen sanatçı, bu defa özellikle sualtı temasını işlediğini belirtti... 

Seramik çalışmaya başladıktan sonra; sanatın başka bir boyutuna geçtiğini, bundan da çok keyif aldığını ifade eden Dilek Tura, gelecekte suluboya tekniğinde de resim yapmak istediğini söyledi.

dilektura_toplu.jpg

Birinci yılını dolduran Akaremos Sanat Galerisi’nde gerçekleşen serginin açılış kokteyline;iş, cemiyet,siyaset ve sanat dünyasından seçkin bir davetli topluluğu katıldı..

dilektura_ceyhunirgul.jpg

Davetliler arasında bulunan  CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Dilek Tura’nın sanatını yakından takip ettiğini ve çok beğendiğini, sanatın ve sanatçının desteklenmesinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını söyledi.

DİLEK TURA HAKKINDA

Bursa’da doğan sanatçı İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu.Resim çalışmalarına 1986 – 87 döneminde Bursa Devlet Güzel Sanatlar Atölyesi’nde başladı.

Floransada’da ‘Resim Sanatında Güncel Teknikler’ üzerine, akademik düzeyde sürdürülen atölye çalışmalarına devam etti ve sertifika aldı.

Kişisel sergilerinin yanı sıra çok sayıda karma sergilere ve fuarlara iştirak etti.

Kendi atölyesinde çalışan sanatçı, ana tema olarak doğayı, mevsimlerin değişen özellikleriyle ele almakta ve çarpıcı detaylarla işlemektedir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.