Dilek Türker - Tiyatro Ayna... İSTANBUL'UN GÖZLERİ MAHUR SAHNELENDİ!

Dilek Türker - Tiyatro Ayna... İSTANBUL'UN GÖZLERİ MAHUR SAHNELENDİ!

Devlet Sanatçısı Dilek Türker ve Tiyatro Ayna, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü, “İstanbul'un Gözleri Mahmur” oyunu ile kutladı.

 Kalabalık oyuncu kadrosuyla, Melisa Gürpınar’ın yazıp Hakan Altıner’in yönettiği oyun, Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde tiyatro severler ile buluştu.

Tiyatro Festivali kapsamında Sarıyer Belediyesi tarafından yeni hizmete açılan Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde iş ve sanat dünyası bir araya geldi.

İstanbul’un Gözleri Mahmur

Değerli Devlet Sanatçısı Dilek Türker ve Tiyatro Ayna oyuncularının başarılı bir performans sergilediği “İstanbul'un Gözleri Mahmur” oyunu, İstanbul’un dününü, bugününü ve geleceğini anlatırken içinde hem gerçek İstanbul estetiği hem de umut barındırıyor.

1900’lü yıllarda başlayıp, Cumhuriyet sonrası döneme ve günümüze kadar uzanan  İstanbul’u ve bu şehrin insanını konu olan müzikli oyun, hem dramatik hem mizahi örgüsü ile tam da bu şehri anlatıyor.

Oyunda, savaşlar ve yoksullukların ardından evlerini mülklerini terk eden Osmanlı Beyleri ve Hanımefendileriyle beraber eski İstanbul kültürünün yerini yavaş yavaş farklı bir kültüre bırakması ile yaşanan sancılı, komik ve düşündürücü değişimleri izleniyor. Birbirinden hatta kendinden uzaklaşan günümüz insanına kaybettiklerinin ve ait oldukları şehrin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anımsatıyor.

İstanbul’un Gözleri Mahmur Oyun Kadrosu
Yazan: Melisa Gürpınar , Yöneten: Hakan Altıner

Oyuncular; Dilek Türker, Atila Pekdemir, Özgürefe Özyeşilpınar , Zeynep Aslıhan İşcan, Sibel Taşçıoğlu, Anıl Yülek - Gökmen Kasabalı, Samiha Uluant Ataman, Sema Koç

Oyunun şarkı sözleri Melisa Gürpınar, besteler Esin Engin ait. Müzik Direktörü Selim Atakan, Dans Düzeni: Gökmen Kasabalı, Dekor Tasarım: Cihan Aşar, Kostüm Tasarım: Nihal Kaplangı, Yönetmen Yardımcısı: Anıl Yülek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.