DİZİLERİN SOSYAL MEDYA KARNESİ AÇIKLANDI!

DİZİLERİN SOSYAL MEDYA KARNESİ AÇIKLANDI!

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) sosyal medya izleme ve ölçme uygulaması DigiLUP, geçtiğimiz hafta yayınlanan dizilerin sosyal medya performanslarını ölçtü. İşte araştırmanın detayları…

 

Önceki hafta yılbaşı nedeniyle dizilerin yeni bölümleri ekrana gelmedi. Bir hafta aranın ardından ise diziler, merakla beklenen yeni bölümleriyle izleyiciyle buluştu. Reytinglerin yanı sıra sosyal medyada da dizilerin yarışı vardı. 

Diziler arasındaki kıyasıya mücadele sonucunda sosyal medyada zirvedeki dizi Siyah Beyaz Aşk oldu. Başrollerini İbrahim Çelikkol ve Birce Akalay’ın üstelendiği dizi, geçtiğimiz hafta  #SakınGitme hashtagi ile 337 bin 252 ileti alarak sosyal medyanın en çok konuşulan dizisi oldu.

Geçtiğimiz haftanın reyting sıralamasında ise aynı performansı gösteremeyen dizi total sonuçlarında yirminci sırada yer aldı.

Sosyal medyada Ufak Tefek Cinayetler dizisi ikinci sırada yer aldı

Star TV'de yayınlanan Ufak Tefek Cinayetler, #çöküş hashtagi ile 177 bin 476 ileti alarak ikinci sırada yer aldı. Reyting total sonuçlarında ise dizi kendine on ikinci sırada yer buldu ve listede ilk üç dizi arasına giremedi.

Söz dizisine ilgi yüksek

Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın’ın yaptığı, senaryosunu Ethem Özışık’ın kaleme aldığı Söz dizisi, hem sosyal medyada hem de reyting sonuçlarında listenin ilk sıralarında yer aldı. Dizi sosyal medyada  #DoğruSöyle hashtagi ile 90 bin 806 ileti alarak listenin üçüncü sırasında yer alırken, reyting sıralamasında izleyicinin en çok tercih ettiği ikinci dizi oldu.

Reyting rekoru Diriliş Ertuğrul dizisinin oldu

Her bölümüyle merak uyandıran ve izleyiciyi ekranlara kilitleyen TRT’nin fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul, reyting sıralamasında geçtiğimiz hafta total sonuçlarında ilk sırada yer aldı. Sosyal medyada DigiLUP sonuçlarına göre hemen her hafta listede yer alan dizi, #KızılElma hashtagi ile geçtiğimiz hafta 54 bin 906 iletiyle sosyal medya listesinin dördüncü sırasında yer aldı.

DigiLUP’ın araştırmasında dikkat çeken bir diğer konu ise Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin reyting sıralamasında üçüncü olmasına rağmen, sosyal medyadaki ileti sayısı ile sırlamaya girememesi oldu. Dizi #EDHO hashtagi ile 26 bin 971 ileti sayısına ulaştı.

diziler_sosyalmedya.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.