Dr. Hande Özsan Bozatlı... "HAYATIM ENJEKSİYON YAPARAK GEÇTİ" !..

Dr. Hande Özsan Bozatlı... "HAYATIM ENJEKSİYON YAPARAK GEÇTİ" !..

Türk kadınını uluslararası platformlarda başarıyla temsil eden bir isim Dr. Hande Özsan Bozatlı. Dermatoloji Uzmanı olan Bozatlı, Quality Of Magazine'e bir röportaj verdi.

Tıp ve siyasette ilklerin adı: Dr. Hande Özsan Bozatlı

Türk kadınını uluslararası platformlarda başarıyla temsil eden bir isim Dr. Hande Özsan Bozatlı. Dermatoloji Uzmanı olan Bozatlı, hem tıp hem de siyaset alanında ilklere imza atması ile tanınıyor. Bozatlı, Türkiye’de botoksun ilk uygulayıcısı.

Yanı sıra AER (Avrupa Bölgeler Meclisi ) Başkanı. Bu yönü ile New Europe dergisinin 2015 yılbaşı özel sayısında dünyadaki kendi sahasında başarılı 95 lider arasında (64. sırada) gösterilerek, kendisi ile özel bir söyleşi yapılan ilk ve tek Türk kadını.

“Hayatım enjeksiyon yaparak geçti”

Dr. Hande Özsan Bozatlı, Mikrocerrahi Uzmanı eşi Levent Bozatlı ile Altunizade’deki Optimal Sağlık Kliniği’nde estetik ile ilgili uygulamalar alanında hizmet veriyor. Ege Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra dermatoloji alanında uzmanlaşan Dr. Hande Özsan Bozatlı, Paris’te Dr. Elisabeth Laglenne’den botoks uygulamasını öğrenmiş.

Daha sonra bu konudaki teknolojiyi uygulamayı Amerika’da geliştirmiş. Türkiye’de bu işi 20 yıldır yapıyor. Botoksu ve birtakım yöntemleri ilk uygulayan isimlerden biri olarak bugüne kadar uluslararası birçok toplantıya konuşmacı ve moderatör olarak katılmış.

“Hayatım enjeksiyon yaparak geçti. Hastalarımın sayısını bilmiyorum. Birçok kez, yeni diye lanse edilen bir yöntemi çok yıllar önce denemiş ve bırakmış olduğumu görüyorum. Bu nedenle yeni olduğu söylenen birçok yöntem aslında yeni değil, onu söylemek isterim.” diyor.

“Bu milli bir mesele”

“Beni bu ülke yetiştirdi. Paramı bu ülkede kazandım. Bu ülke adına çalışmayı görev bildim.” diyen Bozatlı, ülkesine hizmet etmek için doktorluğu yanı sıra siyasete de giriyor. İlk olarak il genel meclisi başkan vekilliği yapıyor.

Sonra, yabancı dili olması ve uluslararası ilişkileri nedeni ile Avrupa’nın en eski ve en büyük bölgesel yönetimler kurumu; Avrupa Bölgeler Meclisi’nde görevlendiriliyor. Bu kuruma 2013 yılında başkan seçiliyor. “Avrupalılar’ın Türkler hakkındaki düşüncelerinin doğru olmadığının ispatıyım.

Başkanlığım devam ediyor. Bu, milli bir mesele. Avrupa’da bölgesel yönetimlerdeki bu tecrübemi Ankara’da Türkiye için kullanmalıyız.” diyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum