Dr. Hülya Ergin Karadayı...10 PARMAĞINDA 10 MARİFET BİR HEKİM SANATÇI !..

Dr. Hülya Ergin Karadayı...10 PARMAĞINDA 10 MARİFET BİR HEKİM SANATÇI !..

Çağlar boyu süregelen seramik sanatını günümüzün teknik ve anlayışıyla seramik severlerin beğenisine sunan 'Patika'da Zaman' isimli seramik sergisi, Kozzy Kültür Merkezi'nde 11 Mayıs Pazartesi günü yapılan görkemli bir kokteyl ile sanat severlerle buluştu

Haber; Mehmet KARADEMİR

 'Patika'da Zaman' isimli karma seramik sergisi, Kozzy Kültür Merkezi'nde 11 Mayıs Pazartesi günü yapılan görkemli bir kokteyl ile sanat severlerle buluştu.
 
Serginin açılış kokteyline, başta Aynil Sigorta Aracılık Hizmetleri ortaklarından ve magazinkolik.com editörü Mehmet Karademir olmak üzere, tıp, sanat, iş, basın ve cemiyet hayatından bir çok seçkin isim katıldı.
 
Sergide doğa, çiçek ve insan figürlü eserleriyle yer alan ve büyük beğeni toplayan Dr. Hülya Ergin Karadayı, hem eserleri hem de şıklığı ve zarifliği ile serginin ilgi odağı oldu.
 
Nefroloji dalında göstermiş olduğu üstün başarılarla tıp camiasında da büyük saygınlık uyandıran, Türkiye'nin en başarılı nefroloji uzmanları arasında üst sıralarda yer alan Hülya Ergin Karadayı, resim sanatında da kendini ispatlamış aynı zamanda bir çok karma sergilerde de eserlerini sanat severlerle buluşturmuş  başarılı bir hekim sanatçı.
 
Yıllarca Göztepe Medeniyet Üniversitesi Nefroloji servis şefi olarak görevini başarı ile sürdüren Ergin'in nefroloji lanında ki başarılı çalışmaları Eczacıbaşı bünyesinde bulunan diyaliz merkezlerinde de şu an devam etmekte.
 
Özgün, modern cizgisiyle sergide göz dolduran Hülya Ergin Karadayı, aynı zamanda işinden geri kalan zamanını  resim ve seramik sanatı ile bütünleştiren başarılı bir sanatçı.
 
Katılımcıların zamanın Patika'da farklı bir hayat bulduğunu gördüğü ve seramiğin çamur ve ateşle yaptığı yolculuğa tanık olduğu 'Patika'da Zaman' Sergisi 11-18 mayıs tarihleri arasında Kozzy Kültür Merkezi'nde ziyaretçilerini bekliyor.
 
Patika Seramik Atölye'sinin başarılı yönetici sanatçıları Sibel Yıldız ve Gonca Denizci "Patika'da sadece seramik yaparız. Ve herşeyi seramikten yaparız ve biz sadece seramik yaparız ve öğretiriz" diyerek seramik sanatına olan aşklarını bu dizelerle yerine getiriyorlar ve paylaşımlarını, tecrübelerini amatör sanatçı ve de katılımcılarla paylaşmak için de herkesi Patika Seramik Atölyesi'ne bekliyor ve davet ediyorlar.
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum