'Ece Gibi Hisset'... ÜNLÜLERİN SAĞLIKLI YAŞAM SIRLARI BU KİTAPDA !..

'Ece Gibi Hisset'... ÜNLÜLERİN SAĞLIKLI YAŞAM SIRLARI BU KİTAPDA !..

İş ve sanat dünyasının 50 ünlü ismi, sağlıklı yaşam sırlarını sportif ve sağlıklı yaşamıyla tanınan sunucu yazar Ece Vahapoğlu’nun Artemis Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı “Ece Gibi Hisset”te açıkladı…

Pozitif hayat enerjisiyle dikkat çeken Ece Vahapoğlu, yeni çıkardığı “Ece Gibi Hisset” kitabında, sağlıklı hissetmeyi psikolojik yaklaşımı da destekleyerek spor ve sağlıklı beslenme tüyolarını anlatıyor…

8. kitabı ile sağlıklı yaşamanın ve iyi hissetmenin yollarını anlatan Ece Vahapoğlu, 50 ünlü ismin yaşam ve sağlıklı hayat sırlarına da yer verdi…

Ünlü İsimlerin Sağlıklı Yaşam Sırları…  

Gülben Ergen Çelik - Sağlıklı yaşamak için önce şükür ederim. Sahip olduğum ruh ve beden sağlığının bir lütuf olduğunun farkındayım. Şükür, var olanı çoğaltır. Sonra doğanın dengesine hayranlığımdan sürekli her şeyin en doğalını tercih ederim. Sevginin, doğumun, beslenmenin, okumanın ve hayatın…

Kaya Çilingiroğlu - Günde en az bir saat spor, sevdiğin işi yapmak ve bol seks…

Namaz kılmak, dua etmek ve yoga yapmak da var. En önemlisi az stres, kafaya takmamak.

Özcan Deniz - İyi hissetmek için uzun uzun yürüyüşler yaparım. Mutlaka sevdiğim arkadaşlarımla sık sık bir araya gelirim. Sağlıklı yaşamak için özel bir yemek düzenim yok; benim inandığım (her şey zehirdir) miktarı önemlidir.

Orhan Gencebay - Sağlıklı yaşam için hareketin birinci derecede önemli olduğunu söyleyebilirim. Beden ve zihin hareketleri ilaçtan daha önemlidir. Bu hareketleri disiplinli yapan kişi ilaçla pek ilgilenmez.

Tabii hem maddi yani bedenen hem de manevi alem (aklım, sevgim, aşkım, inancım) görülmese de olağanüstü önemli. Her iki aleme de sahip çıkmamız lazım. Bunları yaptığımızda adaletli davranmış oluruz.

Ama bunun da kuralları var. Mesela ben 13 yaşında ağır sporlara başlayarak hata yaptım. Güreş, boks, halter, atıcılıkla ilgilendim. Son derece dayanıklıydım; o yüzden fazla yüklendim. Erken yaşta ağır spora başladığım için kalp ritmimi biraz bozdum. İlle de ağır spor yapmak gerekmiyor. Gerektiği kadar yapılması gerekir. Kendimizi aşırı yormadan spor yapalım.

15 sene önce bypass geçirdim. Bypass sonrası hep yürüdüm. Sahilde bir saate yakın yürürüm. Yürüyorum ve hafif jimnastik yapıyorum.

Beslenme kişiden kişiye değişir. Ağır yemem. Aşırı yemektense tersine az yemek daha iyi. Vücudu susuz bırakmamak da gerekli… İnsanların çoğu su içmiyor.

Yeşim Salkım - Kahvaltım bir dilim tam buğday ekmeği, tereyağ, bal, domates, biber ve yumurtadır. Öğle yemeğim, sebze yoğurt ve tavuk; akşam et/balık, salata ve zeytinyağlı tüm yemekler olabiliyor genelde. Bir saat yürüyorum ama bazen uzayabiliyor. Yüzme ise yazın çünkü havuzda yüzmeyi sevmiyorum. Deniz birinci tercihimdir.

Ümit Boyner - Her gün en az 40 dakika spor yapmaya özen gösteririm. Doğada yürürüm, tırmanırım, doğayı dinlerim. Doğa bana en iyi ilaçtır.  Tüm tatillerimi doğada yapılan bir aktivite ile birleştirmeye çalışırım. Sevdiklerime daha fazla vakit ayırmaya çalışırım. Olumsuz ve meraklı insanlardan uzak dururum.

Bengü - Görsellik ve sağlıklı yaşam işimin bir parçası olduğu için de mesleğim gereği hep sporcu gibi yaşadım, beslenmeme dikkat ettim, sporumu hiç aksatmadım. Haftanın en az üç günü mutlaka açık havada yürüyüşümü yapıyorum. Bunun öncesinde veya sonrasında eğitmenim ile fonksiyonel antrenman veya pilates yapıyoruz.

Beyazıt Öztürk - Sporumu yapmaya gayret ediyorum. Çok sağlıksız yememeye dikkat ediyorum; mesela şarküteriyi kestim. Günlük besin zincirimin içinde karbonhidrat olmayan protein ve sebzelerden oluşan özel çorbalarım vardır. Kötü bir şey yiyeceğimi hissettiğim anda çıkarır çorbamı içerim. Evde iki günde bir birkaç çeşit çorba hazırlatırım. Karbonhidrat ihtiyacımı da lapa pirinç ve tahıllı makarnadan alıyorum.

Belçim Bilgin Erdoğan - Bir kere sabah uyandığım an itibari ile her şeye pozitif bakmaya çalışıyorum ve orada kalmaya özen gösteriyorum. Her yeni günü bir yeni hediye gibi yaşamaya çalışıyorum. Ve bazı günler spor yapıp güne başladığımda kendimi çok mutlu ve zinde hissediyorum. Bazen yürüyüş, bazen squash, bazen pilates yapıyorum.

Nebahat Çehre - Güne iyi bir kahvaltı ile başlıyorum.  25 dakika hafif jimnastik yapıyorum. Vaktim varsa 45 dakika yürüyüş yapıyorum. Kendimi iyi hissetmeme yardımcı olan dostlarım ve sevdiklerimle birlikte oluyorum.

Çağla Şıkel - Doğru nefes almak, sağlıklı bir vücut ve ruh sağlığı için çok önemli; bu sebeple nefes ve meditasyon çalışmalarımı hayatımdan eksik etmem. Ve tabii ki spor spor spor… Hamileliklerim problemli olduğu için iki hamileliğim dışında 5 yaşımdan beri dans ederek başladığım serüvenim beni bugünkü spor aşkımla yakından ilişkili.

Melek Baykal - Ben yürüyüş yapmayı, yüzmeyi çok severek ve ciddiyetle yapıyorum. Yaz aylarında Bodrum’da uzun süreli yüzüyorum. Yüzmenin nefesimi açtığını, vücudumu sağlıklı hale getirdiğini görüyorum ve çok mutlu oluyorum. Bir saati aşkın biçimde yüzüp çıktığımda kendimi harika hissediyorum. Şehir merkezinde insanlarla iç içe yaşamayı seven bir sanatçıyım. Nişantaşı’nda oturuyorum ve her işimi kendim görüyorum. Güzel havaları hiç kaçırmıyorum ve köpeğimi kaptığım gibi kendimi sokaklara vuruyorum.

Leyla Alaton - Sağlıklı yaşamak, iyi hissetmek için gayet basit, herkesin bildiği ama genelde yapmadığı şeyleri yaparım. Açıkhava da her gün tempolu yürürüm. Sağlıklı beslenmeye çalışırım, doktor kontrolünü aksatmam. En önemlisi; negatif, olumsuz ve de enerjimi emen insanlardan uzak dururum. Hayat çok çabuk geçiyor, her şey olacağına varıyor. Carpe Diem!

Feraye Tanyolaç - Her gün mutlaka yarım saat bile olsa tempolu yürüyüş yapıyorum. Haftada iki kez fit-in-time, iki kez de pilates beni bütün bir ay enerjik tutuyor. Beslenme konusunda dikkat ettiğim noktalar ise; olabildiğince sebze, meyve ve ızgara balık yemek. Favorilerim; somon ve çilek… Mutlaka kahvaltıdan sonra küçük parça bir ekmeğe 10 damla devit-3 damlatıp yiyorum, bana çok iyi geliyor. Ayrıca bitkisel çayları seviyorum.

Faruk Süren - Sağlıklı yaşamın birinci şartı; doğru ve iyi beslenmedir. Beslenme “yakıt” yerine geçtiği için maddesel enerji kaynağını oluşturuyor, fakat daha önemlisi zihinsel davranış... Pozitif ve yapıcı düşünce, insanı yaşama bağlar ve enerjiyi artırır. Bunlarla birlikte kişiye uygun haftada 3-4 spor aktivitesi iyi hissettirir. Esas olan mutluluktur.

Demet Kutluay - Beslenme konusunda çok katı kurallarla kendimi kısıtlamam; genel olarak sağlıklı beslenirim ama vücudumu dinler, canım tatlı çikolata isterse de aralarda yerim. Kış aylarında her gün yeşil suyumu içerim, taze nane, maydanoz, salatalık, taze zencefil, ıspanak... Üzerine de 1/4 cay kaşığı zerdeçal ve çekilmiş çörek otu koyup karıştırıp içerim.

Burak Hakkı - Sağlıklı yaşamak için; olumlu düşünmek, gelecekle ilgili kaygıdan uzak hayaller kurmak, mutlu ve geçmişle barışık ve vücudunuza saygılı davranmak önemli. Gün içinde dinlenmek, sevdiklerinizle zaman geçirmek, sarılmak, sevgilinizle eşinizle öpüşmek, sevişmek, sık sık tatiller yapmak, fırsat buldukça deniz kenarına gitmek, size zarar veren dışsal ürünleri tespit edip bunları terk etmek iyi gelecek.


Ayşegül Dinçkök - Sağlıklı olmak benim için önce ruh sağlığı ile başlıyor. Bu da huzuru, bağışlamayı ve tevekkülü gerektiriyor. Elimden geldiği kadar bunları bir arada tutmaya çalışıyorum. Beden sağlığım için ise, önce beslenme, uyku ve hareket diyorum. Kendimi bildim bileli spor yapıyorum. Profesyonel olarak yaptığım yüzme sporundan sonra; kayak, at binme, çeşitli beden aktiviteleri yapıyorum. Ayrıca dalış sporu da oldukça zorlayıcı, beden sağlığı gerektiren bir spor… Sigara hiç kullanmadım, dalış yapacağım zamanlar içki içmiyorum.

Ayşe Arman - Ormanda yürümek… Süper iyi geliyor. Sadece bedenime değil, ruhuma da. 'Beyin duşu' diyorum yürümeye. Temizleniyorum, arınıyorum. Bir de projeler aklıma en çok yürürken geliyor. Sevişmek. Müthiş iyi hissediyorum. Enerjim zaten fena değildir. Daha da artıyor. Bir de bir iyilik hali geliyor üzerime. Herkesi mutlu etmek istiyorum. Özellikle Ömer'i :))) Uyumak. Resmen şarj olduğumu hissediyorum. 8 saatin altında uyumuşsam, ben ben değilim. Ara ara detoks yapmak. Kızımla hayal kurmak, hikaye uydurmak. Gülmek. Şükretmek. Bardağın dolu tarafını görmek ve pozitif olmak…

Arzu Sabancı - Kulağıma kulaklığımı takıp, müziğimi dinleyerek açık havada yürümek bana çok iyi geliyor; güne başlarken kendimi daha enerjik ve iyi hissediyorum. Yürümenin dışında yaptığım tek spor; yazın yüzmek ama bunun yanında sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum. Bunu zorunluluk olarak değil, zaten sevdiğim için yapıyorum. Sebze, meyve ve yoğurt ağırlıklı besleniyorum.

Ali Şen - Ben iyi hissetmek için; sevmek ve sevilmek, derim. Enerjiyi artırmak; pozitif düşünmek ve uygulamak… Sağlıklı yaşam için; gıda, spor, sağlam dostluklar…

Ahmet Zorlu - Hayatı boyunca çalışan, işi için gezen ve kafa yoran biri oldum. Böyle dinamik bir yaşamı sürdürülebilir kılmak için kendinize çok iyi bakmalı, sağlıklı alışkanlıklar edinmelisiniz. Kişisel olarak en çok dikkat ettiğim konular beslenme ve spor. Çok çalışırım ama dinlenmeye de özen gösteririm. Geceleri çok geç saatlere kadar oturmam; genelde akşam saat 11’den önce yatarım. Sabah 6 dendiği zaman da kalkarım. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.