Efes Opera ve Bale Günleri... GALA KONSERİ İLE START ALDI!..

Efes Opera ve Bale Günleri... GALA KONSERİ İLE START ALDI!..

Devlet Opera ve Balesi’nin, Türkerler Holding’in desteği, Mahall Bomonti İzmir’in sponsorluğunda düzenlediği Efes Opera ve Bale Günleri, Gala Konseri başladı.

Türkiye’nin ilk uluslararası opera ve bale günleri; Efes Opera ve Bale Günleri’nin Gala Konseri’nde, Giuseppe Verdi'nin Aida, Il Trovatore, Rigoletto, La Traviata operalarından arya ve düetleri ile Giacomo Puccini'nin La Boheme, Tosca operaları seslendirildi.

Konserde ayrıca Charles Gounod, Jacques Offenbach, Gaetano Donizetti ve Ruggero Leoncavallo'nun besteleri arya ve düetler de sanatseverlerle buluştu.  

Efes Opera ve Bale Günleri, Saraydan Kız Kaçırma operası ve Romeo & Jülyet balesi ile devam edecek.

19 Eylül 2017 Salı günü Yekta Kara’nın usta rejisi ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından Mozart’ın ünlü operası “Saraydan Kız Kaçırma” Efes’te sunulacak.

Efes Opera ve Bale Günleri’nin kapanışında ise; Romeo ve Jülyet, Volkan Ersoy ve Armağan Davran koreografisi ile İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından 22 Eylül 2017 Cuma günü yine Efes Antik Tiyatro’da sahnelenecek.  

Efes Opera ve Bale Günleri açılışına yoğun ilgi

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Efes Opera ve Bale Günleri Gala Konseri’ne sanatseverlerin ilgisi de yoğun oldu. Açılış konserini, Kültür ve Turizm Bakan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada, Selçuk Belediye Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeynel BAKICI, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Türkerler Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Sezgin’in yanı sıra İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri ve İzmirli sanatseverler izledi.  

“Topluma ve kültür-sanata desteğimiz devam edecek”

Konserde ilk konuşmayı yapan Prof. Dr. Atilla Sezgin, gerek Türkerler Holding olarak ve gerekse Mahall Bomonti İzmir olarak, başta kültür-sanat olmak üzere toplumsal yaşamın gelişimine her alanda katkıda bulunmayı temel bir kurumsal sorumluluk olarak benimsiyoruz.

Bu doğrultuda desteklediğimiz Efes Opera ve Bale Günleri de, kültür-sanat alanında çok önemli bir misyonu üstlenen önemli bir organizasyon.

Topluma ve kültür-sanat hayatına desteklerimiz devam edecektir” dedi.  

“Efes, kültür-sanat ile daha çok anılacak”

Efes Antik Kenti’nin önümüzdeki dönemde kültür-sanat ile daha çok anılması için çalışacaklarını belirten Kültür ve Turizm Bakan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yayman, “Yürüttüğümüz turizmi çeşitlendirme çalışmalarının bir merkezi de Efes Antik Kenti.

Bir başka projemiz de Efes Antik Liman projesi. Bence Efes'e çok yakışacaktır. Biz Efes'i dönemimizde yeniden yapılandırmak ve dünyanın ilgisini çeken bir yer haline getirmek istiyoruz.

Biz Efes'i daha görünür kılmak için bakanlık olarak gece gündüz çalışacağız” şeklinde konuştu. Efes Opera ve Bale Günleri’nin oldukça önemli ve başarılı bir organizasyon olduğunu da vurgulayan Bakan Yardımcısı Yayman, emeği geçen herkese teşekkür etti.  

“Efes’te başladı, Türkiye’ye yayılacak”

Efes Opera ve Bale Günleri gibi bir organizasyonu hayata geçirdikleri için duydukları memnuniyeti dile getiren Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada da, bir ilk olan bu festivalin, Efes’te başlayarak, Türkiye'nin diğer operalarını da kapsayacağını belirtti.

Bu festivali uzun yıllar devam ettirmeyi hedeflediklerini belirten Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ise 8500 yıllık bu kültür mirasının hakkını vermek için çalıştıklarını söyledi.

Efes Opera ve Bale Günleri’ne gösterilen bu güzel ilginin, organizasyonun önemini ve başarısını da ortaya koyduğunu belirten Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı da, emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.