Elif Buse Doğan... 'BİHABER' İLE, TÜRKÜLERE YENİ BİR SOLUK !..

Elif Buse Doğan... 'BİHABER' İLE, TÜRKÜLERE YENİ BİR SOLUK !..

Elif Buse Doğan ’Bihaber’ isimli albümüyle Türk Halk Müziği'ne yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

Elif Buse Doğan ’Bihaber’ isimli albümüyle kadife sesi, samimi duruşu, türkülere sevdası ile yeni nesil gençlerin ve Türk Halk Müziğinin yeniden ilgisini çekecek!

Küçük yaşlarda türkü sevdalısı olan Elif Buse Doğan’ın ilk solo albümü ‘Bihaber’ de Halk Müziği’nin geleneksel ses ve saz icra tekniği ile batı müziğinin armoni ve düzenleme anlayışının başarılı bir şekilde harmanlanmış 15 esere yer verildi.

Bihaber’ albümünün yönetmenliğini, Kültür Bakanlığı İstanbul Türk Halk Müziği Devlet Saz Sanatçısı Selçuk Murat KIZILATEŞ yaptı. Musa EROĞLU, Erdal ERZİNCAN, İsmail ALTUNSARAY ve daha birçok müzik ustasının eşlik ettiği albümde Anadolu coğrafyasının çeşitli yörelerine ait birbirinden güzel türküler seçildi. Erzurum, Niğde, Ardahan, Malatya sadece bir kaçı…

Aşık Veli-Seyfi Alkan’ın ‘Ölmezsem Eğer’,

Erol Parlak’ın ‘Dağların Dumanı Var’,  Ali Güngör’ ün ‘Bihaber’, Mahsuni Şerif’in ‘Kırma Hatırımı Gül Yüzlüm’, Rıza Konyalı’nın ‘Limo’, Ahmet Naci Yoluk’un ‘Kahveciyem Zarım Yok’ eserlerini Elif Buse Doğan’ın  kadife gibi yumuşak sesinden dinlerken türkü severler çok keyif alacak.

Kayıtlarına 2014 Nisan ayında Stüdyo Ada’da başlayan ve yaklaşık bir yıl boyunca büyük bir titizlikle hazırlanan ‘Bihaber’  albümünü Esen Müzik etiketiyle, 31 Mart’ta müzik marketlerde ve dijital kanallarda.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.