Enbe Orkestrası... DARÜŞŞAFAKA İÇİN ÇALDILAR!

Enbe Orkestrası... DARÜŞŞAFAKA İÇİN ÇALDILAR!

Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın gelenekselleşen bağış konserinde bu yıl ENBE Orkestrası sahne aldı. ENBE Orkestrası’na Betül Demir, Burcu Güneş, Erdal Çelik, Hayyam, Işın Karaca, Ziynet Sali ve genç yetenekler eşlik etti.

"Eğitimde fırsat eşitliği" misyonu doğrultusunda 152 yıldır hizmet veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları'ndaki sınıfların teknolojik altyapısının yenilenmesi amacıyla düzenlenen gelenekselleşen bağış konserinin bu yılki ismi ENBE Orkestrası’ydı.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 20 Mart Cuma akşamı gerçekleşen konserde, ENBE Orkestrası’na Betül Demir, Burcu Güneş, Erdal Çelik, Hayyam, Işın Karaca, Ziynet Sali’nin yanı sıra genç yeteneklerden Büşra Periz, Cem Belevi, Haydar Yılmaz, İlyas Yalçıntaş, Rümeysa, Tuvana Türkay eşlik etti.

Behzat Gerçeker’in sahneden İbrahim Tatlıses, Kayahan ve Atilla Özdemiroğlu’na şifa dileklerini ilettiği gecenin sonunda Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş sahneye çıktı ve Enbe Orkestrası’na, tüm sanatçılara ve geceye katılanlara teşekkür etti. Darüşşafakalı öğrenciler ve sanatçılarla birlikte söylenen ‘’We are the world’’ parçasının ardından gece sona erdi.

Darüşşafaka 152 yıldır eğitimle yaşamları değiştiriyor

Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından beri “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla varlığını sürdürüyor. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz ve başarılı çocuklarımıza kaliteli ve çağdaş eğitim olanağı tanıyor ve onların düşünen, sorgulayan, çevrelerine ve ülkelerine karşı sorumlu, aydın bireyler olarak hayata atılmalarını sağlıyor. Bugün Türkiye’nin dört bir köşesinden, sınavla seçilen 1.000’e yakın çocuğumuz, Darüşşafaka’da ortaokul 1. sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim görüyor.Darüşşafaka Cemiyeti bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden bu yana, hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların bağışlarıyla varlığını sürdürüyor. Darüşşafaka öğrencilerinin eğitim, barınma, beslenme, kıyafet, sağlık, kitap, kültürel aktiviteler, cep harçlığı gibi yaşam giderleri ve aynı zamanda üniversite eğitimini sürdüren Darüşşafaka mezunlarına sağlanan burslar da dahil olmak üzere tüm giderler, hayırseverlerin, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden kurum ve şirketlerin destekleriyle karşılanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.