Ender Çabuker... "ES" MEYE DEVAM EDİYOR!

Ender Çabuker... "ES" MEYE DEVAM EDİYOR!

Mustafa Ceceliye verdiği'' ES'' şarkısı ile adından sıkça söz ettiren Ender Çabuker,yurtdışında da ESmeye devam ediyor..

''Hazır şarkı görücü usulü evlenmeye benzer, ben flörtten yanayım, tek gece bile olsa"

Bulgaristan ve Yunanistan'ın sevilen şarkıcılarına beste veren ve aranjelerini yapan Toni Storaro, Teodora gibi şarkıcıları da ülkelerinde 1 numaraya taşıyan müzik adamı " Artık devir değişti, biz onlardan ''esinlenmiyoruz''onlar biz Türk müzisyenlerden şarkı satın alıyorlar..Bu konuda öncülük yaptığım içinde ayrıca mutluluk duyuyorum dedi.Yıllarca önde gelen sanatçıların emeğe saygı göstermeden yurt dışında ki şarkıları, kendi şarkılarıymış gibi Türk halkına sunduğunu ama artık bu dönemin çok geride kaldığını ve kaliteli işlerin yurt dışındaki müzisyenler tarafından takip edildiğini ve hak ettiği bedel ödenerek kendi ülkelerinde, kendi dillerine çevirerek kullandıklarını bunun da bizim ülkemizde ki müzisyenlere örnek olması gerektiğini söyledi.

Yunanistan'a Özgün'nün seslendirdiği Şeytan, Bulgaristan'a ise Şeytan ve İstiklal şarkılarını verdi. Toni Storaro'nun Bulgarca seslendirdiği bu iki Ender Çabuker besteside Bulgaristan'daki Balkanika TV & Radio başta olmak üzere ülkenin tüm müzik listelerinde de 1 numaraya yerleşmiştir. Bulgaristan'daki başarısı üzerine bu ülkenin en büyük plak şirketi olan Epsilon Records ile beste ve aranjörlük anlaşması yapmış ve 12 bestesini daha vermiştir.

"Bende hazır şarkı yoktur, kim beste istiyorsa onun için bestelerim, sözünü yazarım ve aranjesini hazırlarım. Hazır şarkı görücü usulü evlenmeye benzer, ben flörtten yanayım, tek gece bile olsa" diyen Ender Çabuker liste başarılarına yurt dışında da devam ediyor. 2010 yazının hiti İstiklal Bulgarca versiyonu ile şu anda 4milyonun üstünde dijital satışa ulaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.