ENGELLERİ KALDIRMAK ADINA ELELEYİZ!

ENGELLERİ KALDIRMAK ADINA ELELEYİZ!

‘Eleleyiz Engelsiz Tasarım, Yaşam ve Mağazacılık' temalı projede, engelleri baz alınarak, bu engellere göre kullanım kolaylığı sağlayacak kıyafetlerin sunumu Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

.Bu anlamlı gecenin sunuculuğunu Ece Pirim, Gökay Kalaycıoğlu ve Esra Sönmezer üstlenirken sahnede; Zeynep Sungar, Ender Saraç,Pelin Suade,Gulshat Atabayeva, Alev Arat, Kübra Bircan, Eylem Öcal, Derin Eser gibi birçok ünlü isim yürüdü. Defilenin finalini gelinlik giyerek , gelin çiçeğini  engelli kardeşimizle birlikte seyircilere atan Özlem Savaş keyifli ve duygu dolu anların yaşanmasına vesile oldu. Geceye; Ferman Toprak, Umut Zen, Erkam Aydar, Doğan Umut ve Tuğba Özay gibi ünlü isimlerde Konserleri ile destek verdiler.

Nuray Sayarı ,Kaymakam, Belediye Başkanı, Başkan yardımcıları  ve eşleri Onur konukları olarak geceye katılan isimler arasında yerini aldı.

Gecenin sonunda Sema Kafiye Öztürk’e TOFD Beykoz Şubesi adına plaket takdim eden Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu şunları söyledi: “Sema Hanım burada mutluluğun resmini yapmayı başarmış. Kardeşlerimizin podyuma çıktığındaki mutluluğunu muhtemelen hepiniz görmüşsünüzdür. Belki de dezavantajlı olan bizleriz.Dedi.

Bu anlamlı geceden sonra gelenyoğun talep ve ısrarlar doğrultusunda ; 16 yıldır engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm üretmek amacı ile sosyal sorumluluk kapsamında bir çok çalışma yapan PrestigeGroup yönetim kurulu üyesi, ELELEYİZ Kurucu Başkanı, Modacı SEMA KAFİYE ÖZTÜRKtarafından yine PrestigeGroupana sponsorluğunda ELELEYİZ gecesinin  ikincisi 10 Mayıs 2015 tarihinde Grand Cevahir Hotelde gerçekleşti.

Ünlü modellerin,Engelli bireylerimiz ile birlikte Sema Kafiye Öztürk tarafından tasarlanan kıyafetle podyumda beraber yürüdükleri defile yoğun ilgi gördü.

Bu anlamlı gecenin sunuculuğunu sevilen iki isim Ece Pirim ve Gökay Kalaycıoğlu üstlenirken. Geceye;Sinemanın gamzeli güzeli olarak ün yapmış sayın Bahar Öztan, Asuman Bora ve birçok ünlü isimin yanı sıra medya ve iş dünyasından katılım oldu. Gecede sahne alan Ferman Toprak geceye nişanlısı ile katıldı. Nişanlısı için sahnede Sema Kafiye Öztürk ‘ ten gelinlik sözü alan Ferman Toprak ve nişanlısı samimi tavırları ile seyirciden yoğun ilgi gördü.

Koreografisini Best Model Yarışmasının ünlü Koreografı Asil Çağıl’ın yaptığı defilede ; Elif Ece Uzun, TatyanaTsikeviç, Pelin Suade, Berna Arıcı, Berrak Deniz, Olga Fabi, JenyaKrivenko, Ceren Karaçay, Pelin Sıkı,  Melek Özgür, Taha Şahingibi birçok ünlü model ve Bu Tarz Benim yarışmacılarından Özlem Özdenengelli bireylerle aynı kıyafeti giyerek podyumda onlarla birlikte yürüyerek ELELEYİZdedi . Modacı Sema Kafiye Öztürk tarafından engellilerin hayallerine göre yapılan ve tasarlanan tasarımlar büyük beğeni topladı.

Simge Tertemizgecenin sonunda gelinlik giyerek yanında bedensel engelli kardeşiyle yürüdüğü podyumda büyük alkış topladı. Ve gecenin sonunda duygularını “ Bütün alkışlar senin biliyormusun. Çünkü sen herşeyin en iyisini hakkediyorsun. Çıplaklık olsa ilgi daha yoğun olurdu emin ol. Ama sen yüreğinin tüm çıplaklığıyla devam et ama bugün ama yarın….. Elbet mükafatın gani gani olacaktır. Hepinizi ayakta yürekten saygı ve sevgiyle alkışlıyorum” diyerek ifade etti.

Mini Konserleri ile geceye renk katan sanatçı dostlarımız ise Ferman Toprak, Doğan Umut,Umut Akyürek,Oktay Ertuğrul, Serkan Seki gibi ünlü isimler oldu. Türk sanat müziğinin sevilen seslerinden Umut Akyürek ve başarılı popçu Ferman Toprak söylediği birbirinden güzel şarkılarla izleyenlere keyifli dakikalar yaşattılar.

ENGELLERE SANAL ORTAMDA ÇÖZÜM

Çözüm odaklı çalışmalar neticesinde entamagaza.com e-ticaret sitesi ile ticari amaç gütmeden ölçü ve ihtiyaçlarına uygun hizmet amacı ile Engelsiz Tasarım mağazası www.entamagaza.com projesini gönüllülerin desteği ile uygun fiyatlarla hizmete sunmak ve engellilere uygun araştırmaları, engellilerle görüşmeleri sonucu hazırlamış olduğu 3D mağaza konseptini, yine ticari amaç gütmeden Türkiye de yaygınlaştırmak ve bu hizmeti sunmak hedefindeyiz. Koordinatör Sema Kafiye Öztürk ün 3D boyutu hazırlık aşamaları ve engellilerle yapmış olduğu röportajlar gecede davetlilere izletildi. Kıyafet tasarımlarını da engellilerin zevk, ihtiyaç, istek, hayalleri ve önerilerine göre hazırlayan Sema Kafiye Öztürk benim gönüllü olmam yeterli değil ELELEYİZ  diyen bütün gönüllülerimizin projeye desteklerini beklediğini ifade ediyor. Sosyal sorumluluk kapsamında sahne önü ve arkası A dan Z ye emeği geçen bütün gönüllü ve destekçilerimize sonsuz teşekkürler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.