''ERKEKLER DİKKAT! BUNLAR KISIRLIĞA NEDEN OLUYOR!

''ERKEKLER DİKKAT! BUNLAR KISIRLIĞA NEDEN OLUYOR!

Fertilite ve kadın sağlığı uzmanı Emma Cannon, erkeklerde kısırlığa neden olan davranışları sıraladı. Çocuk sahibi olmak istiyorsanız bunları yapmaktan kaçının!

 

Çek Cumhuriyeti'nde yapılan çalışmalarda, hava kirliliği oranı yüksek olan bölgelerde yaşayan kişilerin spermlerinin zarar gördüğü anlaşıldı. Benzer araştırmalarda da sperm normal görünse de DNA hasarı olduğu tespit edildi. Çevresel toksinlerden bir nebze olsun uzaklaşmak istiyorsanız evinizdeki toksik ürünlerden kurtulmaya çalışın. Yumuşak plastikler yerine doğal maddeler kullanın. Plastik kaplarda bulunan Bisfenol A'nın sperm kalitesini düşürdüğü ve cinsel fonksiyonu etkilediği biliniyor.

kisirlik4.gif

Araştırmalara göre ısı semen kalitesini etkiliyor. Bu yüzden ayaklarınızı sıcak, cinsel organlarınızı serin tutmalısınız. Laptopu doğrudan kucağınızda tutmak, aşırı egzersizle vücudu haddinden fazla ısıtmak, sauna ve fırın, jakuzi, araba koltuğu gibi harici ısı kaynakları cinsel organlarınızın ısınmasına neden olarak sperm kalitenizi düşürüyor. Erkek şeflerde kısırlığa sık rastlanmasının sebebi cinsel organın sürekli ısıya maruz kalmasıdır. Dar iç çamaşırları, uzun süre bisiklet kullanmak da spermle ilgili problemlere yol açabilir.

kisirlik.gif

Sporda performansınızı arttırmak için kullandığınız steroidler testislerinizi, testosteron üretmek zorunda olmadığına inandırıyor. Bu durumda vücudunuz daha az testosteron üretiyor, testisleriniz küçülüyor ve sperm sayınız azalıyor.

kisirlik5.gif

Aşırı alkol tüketimi ve uyuşturucu maddeler erkek fertilitesini etkiliyor. Yakın zamanda yapılan bir araştırmada alkol kullanan kişilerin sperm kalitesinin daha düşük olduğu ortaya çıktı.

kisirlik2-003.gif

 

 

Kaynak:sondakika.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum