Esra Ersoy... CİCİŞ ESRA'YA HAPİS CEZASI!

Esra Ersoy... CİCİŞ ESRA'YA HAPİS CEZASI!

Nam-ı değer Cicişler Esra-Ceyda Ersoy kardeşlerden Esra Ersoy’un 5 yıl önce ehliyetine el koyan polise tokat attığı, polis otomobiline çarptığı ve görevi yaptırmamak için kendini cipine kilitleyerek direndiği gerekçesiyle yargılandığı davada karar çıktı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmaya müşteki sanık Esra Ersoy ve polis memurları katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti.

Mahkeme, dosyada araştırılacak başka bir husus kalmadığını belirterek davayı bitirdi. Sanık Esra Ersoy’un üzerine atılı nitelikli mala zarar verme suçunun işleniş şekli, kastın yoğunluğunu göz önüne alarak 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Ayrıca sanık Esra Ersoy’un görevi yaptırmamak için direnme iddiasıyla ilgili olarak da polise tokat atması direnirken yaptığı bir eylem olduğu kanaatine varılarak suç konusunun önem ve değeri meydana gelen neticenin ağırlığı ve sanığın kastının yoğunluğunu dikkate alarak 5 ay 27 gün hapis cezasına hükmetti.

Mahkeme Esra Ersoy’a verdiği cezalarla ile ilgili olarak erteleme ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme müşteki sanık polis memurunun, Esra Ersoy’u “Kasten yaralama” suçunu işlediği iddiasına yönelik olarak ise sanığın kastının bulunmaması gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Kaynak:hurriyet.com.tr / Ceylan SEVER/ İSTANBUL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.