Esra Poryalı... "KARAMBA KARAMBİTA" İLE DİJİTAL PLATFORMLARDA !..

Esra Poryalı... "KARAMBA KARAMBİTA" İLE DİJİTAL PLATFORMLARDA !..

Esra Poryalı, ilk single çalışması "Karamba Karambita" ile dijital platformlardaki yerini aldı.

Runltd yapımcılığındaki çalışmanın aranjörlüğünü Alişan Göksu üstlendi. Sözlerini Esra Poryalı'nın anneannesi olan Ayfer Çayıroğlu'nun yazdığı şarkının bestesini sanatçının kendisi yaptı.

60lı yılların en sevilen çizgi romanlarından Zagor'un hayranı olan anneannesinin şarkıyı yazma hikayesini Esra Poryalı şöyle anlatıyor; "Ona piyanoda bestelerimi çaldığım bir gün hiç eğlenceli şarkı yazmadığımı farkettim ve bunu kendisine de söyledim. Sonra yanıma geldi ve on dakika içinde bu şarkıyı yazdı. Sözler o kadar hoşuma gitti ki hemen besteledim ve ortaya yarım saat içinde doğaçlama bir şarkı çıkmış oldu. " Karamba Karambita,  Zagor'da Çiko karakterinin kullandığı bir söz ve İspanyolca "Aman Tanrım" anlamına geliyor.

BEKARLIĞA DÖNÜŞ PARTİSİ

Fotoğraf çekimlerini Cihan Sonüstün'ün yaptığı single çalışmasının klibi Esra Poryalı'nın yazdığı senaryoya göre çekildi. Özlem Akovalıgil yönetmenliğinde, 30 kişilik bir ekiple çekimleri bir günde tamamlanan klipte Esra Poryalı'nın yakın arkadaşları rol aldı. Poryalı, klibin senaryosunu yazarken Karamba Karambita eski sevgiliye atıfta bulunulan espritüel bir şarkı olduğu için " bekarlığa dönüş partisi" konseptini kullandı. Partiye katılan herkesin eski sevgilisinden kalma eşyaları getirme şartı olunca, borcamdan imdat çekeceğine kadar birçok objenin gelmesi renkli görüntüler oluşturdu.

ESRA PORYALI KİMDİR?

23 Mayıs 1992 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Küçüklüğünden beri piyano çalıp şarkı söylüyor. Kendisine ait 50'ye yakın söz ve bestesi var. "Kelebekler Uçar Halimde" adını verdiği ilk bestesini 5 yaşında yaptı. İlkokul, ortaokul ve liseyi FMV Özel Işık Okulları'nda okudu. Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünü kazandı. Eğitimine devam ederken şan dersleri almaya başladı. Okul yılları boyunca birçok müzik grubuyla sahne aldı. Üniversite eğitiminin ikinci yılını Prag'da geçirdi. Prag'ın gizemli ve masalsı havası besteleri için yeni bir ilham kaynağı oldu. Üniversiteyi bitirdikten sonra şarkılarını müzikseverlerle buluşturma kararı aldı. Şimdi ise, bir anneanne sürprizi olan Karamba Karambita ile dinleyicilerinin karşısında.

İŞTE ESRA PORYALI'NIN "KARAMBA KARAMBİTA" ŞARKISININ VİDEO KLİBİ...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.