EVDE GÖBEK YAĞLARINIZI NASIL ERİTEBİLİRSİNİZ?

EVDE GÖBEK YAĞLARINIZI NASIL ERİTEBİLİRSİNİZ?

Ünlü Oyuncu ve Aromarterapist Ayşe Tolga evde yapılabilecek karın egzersizleri hakkında bilgi verdi.

Çağımızda genç, yaşlı, zayıf ya da kilolu pek çok kişinin karın bölgesinde yağ depolanması, küçük ya da büyük bir göbek görüntüsü var.

Çoğu zaman egzersiz yapmak, sıkı diyetler uygulamak bile göbek bölgesinde depolanan yağları eritmeye yetmiyor.

Aslında şöyle de bir gerçeklik var ki, yağ yakımı baştan ayağa, ayaktan başa doğru bir seyir izliyor, vücudun tam ortasındaki yağları eritmek çok daha zor oluyor. Bu bakımdan ne kadar zayıflasak da orada bir kütle halinde yağ kalıyor.

Özellikle de tüm gün masada, bilgisayar başında oturmanızı gerektiren bir iş yapıyorsanız, göbek yağlarınızla vedalaşmanız çok daha zor olacaktır.

Ancak göbek yağlarınızın sadece estetiksel bir sorun olmadığını, iç organların yağlanması ve bunun sonucunda sayısız hastalıklarında davetiyesi olduğunu unutmadan bunlardan kurtulmanın yollarını bulmakta fayda var.

İşte bu da ne sadece diyetten ne de sadece egzersizden değil, hem sağlıklı ve yeterli beslenme hem de sıkı bir egzersiz programından geçiyor. Şimdi adım adım göbek yağlarından kurtulma programına geçelim.

1 - Fast food tarzı, hazır gıdalardan, sağlıksız, çok yağlı, tuzlu, şekerli atıştırmalıklardan uzak durun. Taze meyve ve sebze ağırlıklı, doğal beslenme alışkanlığı edinin.

Unutmayın, doğal olmayan beslenme şekli, sizin vücudunuzun, metabolizmanızın, sindirim, sinir ve bağışıklık sistemlerinizin doğasını bozar.

2 - Günlük beslenmenizde tükettiğiniz besinlerin tamamının kalori miktarını tek tek not edin. Günde kaç kalori alarak o göbeğe sahip olduğunuzu görün ve sonrasında bu kalori miktarını tam olarak 500 kalori azaltın.

aysetolga_02.jpgaysetolga_02.jpg

Bu konudan taviz vermeyin, dengeli olarak her besinden bir miktar azaltın. İnanın, günlük beslenmenizden 500 kalori azalttığınızda da yeterince doyacaksınız ve sadece bunu yaparak bile haftada en az 1 kilo vermiş olacaksınız.

3 - Sağlıklı olmak, sindirim sisteminizin fonksiyonlarını desteklemek, kilo vermek, daha az yiyerek daha uzun süre tok kalmak istiyorsanız lif bakımından zengin olan gıdaları tercih etmeniz gerekiyor.

Bunun için iyice yıkadığınız meyveleri kabuğunu soymadan tüketin, sebzelerini yağlı, salçalı pişirerek değil, çiğ olarak ya da çok az haşlayarak yiyin. Meyve ve sebze sularını posasıyla birlikte tüketin.

Bir de kepekli tahılların ve baklagillerin lif oranının yüksek olduğunu akıldan çıkarmadan, beslenmenize dahil etmeyi unutmayın.

4 - Hareketli bir yaşam sürmek sizi hem tüm vücudunuzdaki fazla kilolardan hem de ortaya çıkabilecek pek çok hastalıktan koruyacaktır.

“Spor salonuna gidecek param ya da zamanım yok” gibi bahanelerin arkasına sığınmayın. Pazara gidecekseniz uzun yolu tercih edin, otobüsten, metrodan 1-2 durak önce inin, asansörü değil merdivenleri kullanın.

En sevdiğiniz televizyon programı reklam arası verdiğinde ayağa kalkın ve biraz dans edin ya da en azından evin içinde birkaç tur atın.

5 - Eğer göbek bölgenizde yağlar depolanmışsa, sıradan, klasik bir hareket rutini bu yağların erimesi için yeterli olmayacaktır.

Günlük rutin egzersizler daha çok kilo almadan var olan kilonuzu koruyabilmenize yardım edecektir.

Ekstradan incelme gibi bir isteğiniz varsa ekstra yoğunluklu egzersiz yapmanız gerekiyor. Şöyle ki, her gün düzenli olarak koşun, hızlı tempoda yürüyün, ip atlayın, bir müzik açın ve hızlı tempoda dans edin, ellerinize 1’er litrelik su dolu şişe alın ve merdiven inip çıkın, aerobik egzersizleri yapın ve özellikle de dinamik yoga esneme hareketleri yapın.

Bu sayede fazladan biriken yağı, fazladan egzersizle eritebilirsiniz. Yağları eritecek, kas hacminizi ve gücünüzü artıracak egzersizler yapmanız gerekiyor.

Bunun için kendi vücut ağırlığınızı kullanarak uygulayabileceğiniz push up, squat, lunge gibi egzersizler faydalı olacaktır.

Kaynak: Ayşe Tolga

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.