Evlilik Curcunası... DEPREMİN YARALARINI KAHKAHA İLE SARDILAR!

Evlilik Curcunası... DEPREMİN YARALARINI KAHKAHA İLE SARDILAR!

Ünlü isimleri bir araya getiren, Sevtekin Fikir ve Sanat Tiyatrosu'nun sahnelediği ’Evlilik Curcunası’ tiyatro oyunu Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz Kültür Etkinlikleri kapsamında 3 günlük Muğla, Marmaris, Fethiye turnesini tamamladı.

İsrailli ünlü tiyatro yazarı Ephraim Kishon’un “Nikah Kağıdı” adlı oyunundan uyarlanan Evlilik Curcunası isimli tiyatro oyununun Çevirisini Hale Kuntay yaptı.

Uyarlamasını ve yönetmenliğini Kubilay Zerener’in yaptığı Sevtekin Fikir ve Sanat Tiyatrosu'nun sahnelediği Evlilik Curcunası isimli tiyatro oyununda Mehmet Cepiç, Janset, Seda Demir, Serdar Sevtekin, Fatih Ayhan ve Asena rol alıyor.

evlilikcurcunasi_1.jpg

Evlilik Curcunası’nda Mehmet Çepiç tesisatçı Yahya’yı, Janset evin hanımı Ela’yı, Asena Ela ve Yahya’nın dedikoducu ve işveli komşusu Şennur’u, Seda Demir evin nişanlı kızı Mine’yi, Fatih Ayhan Mine’nin ana kuzusu nişanlısı Ruhi’yi, Serdar Şevtekin ise evin kızı Mine’ye aşık olan Rüştü’yü canlandırıyor.

24 Temmuz’da Menteşe İlçesi Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosunda, 25 Temmuz’da da Marmaris ilçesi Armutalan Muğla Büyükşehir Belediye Binası önünde, 26 Temmuz'da Fethiye Beşkaza Meydanı’nda oldukça kalabalık bir tiyatro seyircisiyle buluşan Evlilik Curcunası’nın konusu şöyle:

“Tesisatçı Yahya ve eşi Ela, kızlarını evlendirmek üzeredirler. Damadın ailesi, nasıl bir aileden gelin aldıklarını anlamak için nikah cüzdanlarını görmeyi şart koşmuştur. Ancak cüzdanı bulamayınca, resmi nikah kıydırmadıkları şüphesine kapılırlar.

Bu durumda tek çare sil baştan nikah kıydırmaktır. Fakat kocasının özensiz davranışlarından bıkmış olan Ela’yı yeniden evlenmeye ikna etmek o kadar kolay olmayacak ve komik olaylar birbirini izleyecektir.

Zaten bir evliliği evlilik yapan acaba sadece nikah cüzdanı mıdır; yoksa sevgi, özen ve emek midir?”

“Evlilik Curcunası” Bugün Beşkaza’da_342x480

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.