Facebook... HİKAYELERİNE REKLAM ARASI VERİYOR!..

Facebook... HİKAYELERİNE REKLAM ARASI VERİYOR!..

150 milyonluk günlük kullanıcı sayısına ulaşan Facebook hikayelerine reklam özelliği geliyor

Snapchat hikayelerinin günde 190 milyon kullanıcı sayısında olduğu düşünülünce bu rakamın ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayabiliriz.

Hikayeleri oldukça benimseyen Instagram tarafında ise 300 milyonluk günlük kullanıcı sayısı diğer platformları epey kıskandırıyor olmalı.

WhatsApp Durum verileri ise gerçek bir sürpriz! Burada hikaye paylaşan günlük kullanıcı sayısı tam 400 milyon!

Neyse, gelelim asıl konumuza, yani Facebook hikayeleri için test edilen reklam özelliğine. Oldukça aşina olduğumuz sponsorlu içerik mantığıyla çalışacak reklamlarda, sol üst köşede beliren marka logosunun altında “Sponsorlu” ibaresini göreceğiz.

Ayrıca, altta marka mesajının daha fazla kelimeyle verilebileceği bir metin alanı yer alacak. Bunların dışında diğer “normal” Facebook hikayelerden pek bir farkı olmayacak.

Web site yönlendirmesi gibi ekstra özellikler test aşamasında henüz eklenmemiş.

Atlanabilir olacağı açıklanan reklamların süreleri de belli oldu. Facebook hikayelerindeki reklamlar, ilk aşamada 5 ila 15 saniye uzunluğunda olacak ve yeni içerikten olabileceği gibi halihazırdaki reklamlarınızdan uyarlanarak da yaratılabilecek.

Facebook, hikaye reklamlarını önce ABD, Meksika ve Brezilya‘da test edecek. Yakın bir tarihte popüler olduğu diğer ülkeler arasında yer alan Türkiye’ye de elbet gelecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.