Fatih Kısaparmak...MEHMET’İN GEZEGENİ’NE KONUK OLDU!

Fatih Kısaparmak...MEHMET’İN GEZEGENİ’NE KONUK OLDU!

Fatih Kısaparmak, Kral TV ve Kral FM ortak canlı yayınında Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu. Gezegen Mehmet’in sorularını içtenlikle yanıtlayan Fatih Kısaparmak, sevilen eserlerini de canlı olarak seslendirdi.

Gezegen Mehmet, Fatih Kısaparmak’ın konuk olduğu programı  Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan tüm asker ve emniyet  güçlerine armağan etti.

Gezegen Mehmet ayrıca, programda yaptığı canlı telefon bağlantılarını da sadece asker ve asker yakınlarıyla gerçekleştirdi.

“Ben böyle her taşın altından, hiçbir zaman çıkamamayı tercih edenlerdenim”

Uzun zamandır herhangi bir programa katılmayan Fatih Kısaparmak, “Ben böyle her taşın altından, hiçbir zaman çıkamamayı tercih edenlerdenim.

Dolayısıyla kimseler yanlış anlamasın. Her programa katılmıyorum. Seçiciyiz, seçici olmayanların geçici olduğunu gördük” dedi.  

Ülkenin ortalamasından fazla bir hayatının olmadığını da söyleyen Kısaparmak, “Bizi izleyenlerin ekrana baktıkları yerdeyiz, onların durdukları yerden ekrana bakıyoruz” dedi.

Uzun süredir müzikal çalışmalarına ara vermesinin bilinçli bir tercih olduğunu belirten ünlü şarkıcı, zorlu bir süreçten geçtiğimizi sözlerine ekledi.  

Kısaparmak, “Biz ozanlara düşen gördüğümüzü korkusuzca ama efendice yansıtabilmektir. Ozanlık ayna olmaktır! Biz bu ülkede evlat yetiştiriyoruz.

Bizim gidecek ikinci bir ülkemiz yok. Biz bu ülkeye kara sevdalıyız. Bizim mezarlarımız bu ülkenin toprağında kazılacak, çocuklarımız bu toprağın üzerinde büyüyecek.

Biz bu ülkeyi laf olsun diye sevmiyoruz. Bunu 35 yıllık müzikal hayatımda şarkılarımla türkülerimle haykırdım” dedi.

“Biz ülkemizin her kişisine ve her köşesine, ülkemizdeki her renge aynı muhabbeti besliyoruz”

Gezegen Mehmet gerçekleştirdikleri programı  “Zeytin Dalı Harekatı'da görev yapan komutanlarımız, subayımız, astsubayımız, uzman çavuşlarımız, er ve erbaş, özel harekat polislerimize armağan ettiğini söylerken Fatih Kısaparmak da konuyla ilgili duygularını dile getirdi.

Kısaparmak, “Ben de bu organizasyonun içinde olduğum için gurur ve onur duyuyorum. Biz ülkemizin her kişisine ve her köşesine, ülkemizdeki her renge aynı muhabbeti besliyoruz.

Hiç kimseyi bir diğerinden asla ayırmıyoruz. Biz bir bütün olarak, Türkiye olarak bu zorlu süreçte birleşme becerisini bir kez daha gösterdik” dedi.  

Kısaparmak, sınırlarımızı tehdit eden, vatandaşlarımızı tehdit eden her kim olursa olsun karşısına tek yürek olarak bugüne kadar çıktığımızı söylerken bugün de aynı duruşun sergilendiğinin altını çizdi.

“Bu eser beş-altı dakikada ortaya çıktı”

Gezegen Mehmet,  Fatih Kısaparmak’ın programda seslendirdiği  “Kilim” türküsünün hikayesini sorması üzerine ünlü şarkıcı da  bu türkünün  beş-altı dakikada  ortaya çıktığını anlattı.

Kısaparmak, “Ben o tür durumlarda, kendimi sadece bir hoparlör olarak düşünürüm. Sevdiğine sözü olan, bir kilim dokur..

İnsanlarımıza söylenecek iletilecek bir söz, bir mesaj var ise iletiriz. Bu türkü formundaki bestemiz, söz ve müziğiyle beş-altı dakikada meydana çıktı.  

Güneydoğu Anadolu’da yaşanmış bir hikayeden esinlenmiştim. Bir Yörük hikayesidir, oradan esinlenerek naçizane kaleme aldığımız, bestelediğimiz bir çalışma” diye bahsetti.

“Beş eserin hayatımda önemi büyük “

Fatih Kısaparmak programda;  “Bu Adam Benim Babam”, “Kilim”, “Kara Sevda”, “Mor Salkımlı Sokak” ve “Üzüm Karası Gözlerin”  türkülerinin hayatında ayrı bir önemi olduğunu da belirtti.

“Gazeteci  ya da  yazar olurdum”

Fatih Kısaparmak programda müzisyen olmasaydı gazeteci veya roman yazarı olabileceğini söyledi. Ayrıca, Edebiyat-Sanat dergilerinde şiirlerinin, araştırmalarının yayınladığını ve  iki tane basılı kitabının olduğunu da sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.