Fehmi Karaarslan... FRANSA TİYATROSU'NDA BİR TÜRK OYUNCU!..

Fehmi Karaarslan... FRANSA TİYATROSU'NDA BİR TÜRK OYUNCU!..

İstanbul Tiyatro Festivali’nde Meltem Cumbul ve Fehmi Karaarslan’ın oynadığı “E-mülteci.com” isimli oyun şimdi de Fransa Devlet Tiyatrosu bünyesinde sahneleniyor ve oyuncu Fehmi Karaaslan Türkçe oynadığı rolü, Fransızca olarak sergiliyor.

Tiyatro yazarı ve yönetmeni Sedef Ecer’in yazdığı ve 20. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında Meltem Cumbul ve Fehmi Karaarslan’ın rol aldığı “e-mülteci.com” adlı oyun 1,5 senedir dünya sahnelerinde yoğun ilgi ile karşılanıyor.

Yeryüzünde yaşayan tüm insanların mülteciye dönüştüğü, hükümetlerin kalmadığı kaos ortamını anlatan oyunda; milyarlarca mülteciyi cep telefonu ile idare eden acımasız insan kaçakçısı rolünü oynayan Fehmi Karaarslan, bu defa Fransız oyuncu Estelle Meyer ile aynı rolü Fransızca oynuyor.

Türkiye’deki temsillerde oyun içinde yer alan videolarda Okan Bayülgen, Tilbe Saran, Ahu Türkpençe, Fırat Tanış gibi sevilen isimlerin de bulunduğu “e-mülteci.com”;

Fransa Devlet Tiyatrosu bünyesinde 12-14 Ekim tarihlerinde Marsilya Toulon Devlet Tiyatrosu’ndaki gösteriminin ardından; 19-20 Ekim tarihlerinde Paris Maison d’Imigration sahnesinde seyirci karşısına çıkıyor.

İzleyenler tarafından büyük beğeni toplayan “e-mülteci.com” oyunu, geçen sene İstanbul’daki gösterimin sonrasında;  Fransa Avignon Festivali resmi programında Radio France yapımı olarak, yönetmen Armel Roussel’in yönettiği bir ekiple sunuldu ve RFİ kanalından canlı yayınlandı.

Ardından yazar ve yönetmen Ecer’in rejisiyle, Fehmi Karaarslan'ında yer aldığı yeni Fransız kadrosuyla Fransa’nın en eski festivali Théâtre du Peuple prodüksiyonu olarak Bussang'da sergilendi.

Seyircinin yoğun ilgisiyle karşılaşan oyun, bu sezon ve gelecek sezonlarda da Fransa’daki gösterimlerine devam edecek.

Fransa’nın en prestijli tiyatro dergisi bir sayısını Sedef Ecer ve “e-mülteci.com” üzerine hazırladı. Fransa’nın köklü yayınevine ait olan L’Avant-Scène dergisi, aynı sayısında oyunun metnini de yayınladı.

Fransa Devlet Tiyatrosu bünyesine kabul edilen bu oyun ile Paris Devlet Konservatuarında okumuş Türk oyuncu Fehmi Karaarslan’ın Fransa – Türkiye arasındaki çalışmaları devam etmektedir.

Fehmi Karaarslan Kimdir?

Muhteşem Yüzyıl’da Ayas Paşa rolüyle tanınan oyuncu Fehmi Karaarslan; Lyon'da bölge konservatuarı ve ardından Paris Devlet Yüksek Konservatuarında okudu.

Fransa'da Avignon tiyatro festivalinde en çok gişe yapan oyunlardan Human Profit’in yaratıcı ekibinde yer alarak, oyunu Türkçe üstyazı ile Türkiye’de sergiledi.

İstanbul Tiyatro festivali kapsamındaki “Yeni Kiracı” ve " Kırmızı Siyah ve Cahil" isimli oyunlarda, ve bir çok farklı oyun  ile tiyatro sahnelerinde yer aldı.

En son televizyon ekranlarında ömrü kısa süren Aşk ve Gurur dizisinde oynadı.

Uluslararası oyunlar sergileyen, Fransa – Türkiye arasında bir nev-i sanat elçiliği yapan Karaarslan, sinema ve TV çalışmalarına da devam etmekte.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.