Ferhat Şirin... ANDROJEN MODEL, PODYUMA DAMGA VURDU!..

Ferhat Şirin... ANDROJEN MODEL, PODYUMA DAMGA VURDU!..

Bu yıl ilk kez düzenlenen “Bursa Fashion Week 2017 1.Moda Tasarım Yarışması Bursa'da gerçekleştirilen muhteşem bir final gecesiyle sona erdi.

Ülkemizin genç tasarımcılarına kendini gösterme fırsatı vererek farkındalık platformu yaratmak ve sektöre sunduğu yeni değerlerle Türk Moda Endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen yarışma, Grand Swiss-Belhotel Çelik Palas’ta gerçekleştirilen muhteşem bir final gecesiyle sona erdi ve tasarımlarıyla dereceye giren tasarımcılar ödüllerini aldılar.

 

Türkiye'nin farklı illerinden ve farklı meslek gruplarından 143 yarışmacının 429 tasarım ile başvuruda bulunduğu yarışmada finale kalan 15 tasarımcı bu kez de hayata geçirdikleri tasarımlar ile jürinin karşısına çıktı.

 

Her biri kendi alanında deneyimli ve söz sahibi isimlerden oluşan jüride Galatasaray Geçmiş Dönem 2. Başkanı ve La Maison Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Kıran, Türkiye’de erkek moda literatürünü oluşturan Uluslararası Moda Tasarımcısı Muzaffer Caha, Türkiye’nin tanınmış modacılarından Emelya Konf. Teks. Ltd Şti Yönetim Kurulu Başkanı Yaşariye Doğan, Başarısıyla herkese örnek iş adamı Balkanturksiad 2016-2017 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bilek, Bursa Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden Fügen Kağıtçıbaşı, Pırlant Saat & Mücevherat Yönetim Kurulu Başkanı Hayretin Akpınar, Estetik Klinik Op. Dr. Aydan Ay, Lou Design Studio İşletmecisi ve Baş Tasarımcısı Emel Doğan Sezginer, Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarım Bölüm Başkanı Doc Dr Nilay Ertürk, Uludağ Ünv. Tekstil Teknolojisi Bölüm Başkan Yardımcısı Gizem Ansin Gürtekin bulunurken, konuk jüri olarak yarışmada yer alacak isim; Ünlü tiyatrocu, sinema ve tv dizi oyuncusu Sefa Zengin oldu.

 

Gece Bursa sanayisinin temel taşlarının oluşumunda çizdiği yol haritası ile adeta yaşayan bir efsane; Ergun Kağıtçıbaşı’nın konuşmasıyla başladı.

Akabinde, her biri kendi alanında deneyimli ve söz sahibi isimlerden oluşan jüri üyeleri ve gecenin sponsorlarına vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür plaketleri verildi.

 

Ardından, “Beyaz Büyü” temasıyla hazırlanarak, finale kalan birbirinden yaratıcı tasarımlar bir defile ile konuklara takdim edildi.

Gecede “O Ses Türkiye” Yarışması ile tanıdığımız aslında Bursalı olan güçlü ses Kübra Lana sahne alırken, Lana dansçıları ile birlikte sahneye çıktığı andan itibaren hiç düşmeyen temposu ve kendine has tarzıyla Grand Swiss-Belhotel Çelik Palas Balo salonunu dolduran 500 kişiyi coşturdu.

Finalde ise; tanınmış modacılarından Yaşariye Doğan’nın geceye özel hazırladığı siyah gelinlik tasarımları ile başarısını tüm dünyada kanıtlayan androjen gazeteci, manken Ferhat Şirin ve Türkiye’de erkek moda literatürünü oluşturan uluslararası moda tasarımcısı Muzaffer Çaha’nın geceye özel tasarladığı damatlık ile Halil Demirkıran final mankenleri olarak podyumda yürüdü.


Gece'ye adını yazdıran isim Sanem Malek oldu
Gecenin sonunda Mansiyon Ödülü’nün sahibi “Essence” adlı tasarımı ile Burçin Yıldırım olurken, puanlamalarda berabere kalan ve gecenin tek erkek kreasyonu sahibi Biray Karasu ve gecenin marjinal tasarımcısı Merve Dilan Turhan “Bir Kadın Hikayesi” adlı tasarımı ile 3.lük Ödülünün sahipleri oldular.

2.lik Ödülü “Düşleri Karartan Bir Beyaz Büyü; Eroin” adlı tasarımı ile Aydın Kol’un olurken, “Yaşamsal Dokunuş; Kadın” adlı tasarımı ile 1.lik Ödülünün sahibi Sanem Malek oldu.

Ödül töreninin sonrasında gece, düzenlenen ‘After Party’ ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum