Ferzan Özpetek..."İLK TÜRK FİLMİM 'İSTANBUL KIRMIZISI' İÇİN ÇOK HEYECANLIYIM"!..

Ferzan Özpetek..."İLK TÜRK FİLMİM 'İSTANBUL KIRMIZISI' İÇİN ÇOK HEYECANLIYIM"!..

Sinema dünyasının önemli isimlerinden, yönetmen, senarist ve yazar Ferzan Özpetek, Acıbadem'de bulunan bir AVM'de sinemaseverlerle buluştu.

“Sohbet Akasya’da Güzel” sloganıyla birbirinden ilginç konukları ziyaretçileriyle buluşturan Akasya, yönetmen, senarist ve yazar Ferzan Özpetek’i Akasya Sohbetleri’nde konuk etti.

Sinema yazarı Alper Turgut moderatörlüğünde gerçekleşen keyifli söyleşide Ferzan Özpetek, sinema yaşamından, çok satan “İstanbul Kırmızısı” ve “Sen Benim Hayatımsın” kitaplarından ve 2017 yılı Mart ayında gösterime girecek olan kitabıyla aynı adı taşıyan “İstanbul Kırmızısı” filminden bahsetti.

Özpetek’in kendi kitabından sinemaya uyarladığı İstanbul Kırmızısı filminde ünlü bir yönetmen olan Deniz’in ilk kitabı üzerinde çalışmak için İstanbul’a gelen Orhan’ın hikâyesini aktaracak. Yakın dönemin ilgiyle takip edilen isimlerinden oluşturulan oyuncu kadrosunda Tuba Büyüküstün, Halit Ergenç, Mehmet Günsür, Nejat İşler, Zerrin Tekindor gibi isimler yer alıyor.

Daha önce çektiği filmlerle sayısız ödül alan Ferzan Özpetek için “İstanbul Kırmızısı”nın ayrı bir önemi var. Ferzan Özpetek’in “ilk Türk filmim” dediği İstanbul Kırmızısı’yla ilgili şunları söyledi: “İstanbul Kırmızısı benim ilk Türk filmim. Onun için çok heyecanlıyım.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.