FETHİN 564.YILINDA, FATİH SULTAN MEHMET, MADAME TUSSAUDS'TA...

FETHİN 564.YILINDA, FATİH SULTAN MEHMET, MADAME TUSSAUDS'TA...

250 yıllık büyüleyici bir tarihe sahip Madame Tussauds İstanbul, 29 Mayıs’ta kutlanan İstanbul’un fethinin 564’üncü yılında sizleri Fatih Sultan Mehmet’i ziyaret etmeye davet ediyor.

29 Mayıs’ta kutlanacak olan İstanbul’un fethinin 564’üncü yıldönümünde tarihin en büyük mareşali Fatih Sultan Mehmet‘i MadameTussauds İstanbul’da ziyaret edin!

250 yıllık büyüleyici bir tarihe sahip Madame Tussauds İstanbul, 29 Mayıs’ta kutlanan İstanbul’un fethinin 564’üncü yılında sizleri Fatih Sultan Mehmet’i ziyaret etmeye davet ediyor. Osmanlı İmparatorluğu’nu 30 yıl boyunca yöneten ve 29 Mayıs 1453 tarihinde henüz 21 yaşındayken İstanbul’u (Konstantinopolis) fethedip Bizans İmparatorluğu'nu sona erdirerek tarihe ismini yazdıran Fatih’in, Madame Tussauds İstanbul’daki figürü tarihi kaynaklar referans alınarak ve aylar süren hummalı bir çalışma ile ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Tarihin en önemli mareşallerinden biri olarak kabul edilen Fatih, entelektüel yapısı ve yenilikçi bakış açısıyla portresinin yapılmasına izin veren ilk Osmanlı sultanı olarak da tarihe ismini yazdırdı. Sanata ve kültüre olan merakı nedeniyle saltanatı süresince pek çok Avrupalı sanatçıyı sarayına davet eden ve portrelerini çizdiren Fatih, Osmanlı sanatçılarına da sanatın farklı bir alanının kapılarını araladı.

Madame Tussauds İstanbul’da sedire oturmuş, elindeki gülü koklarken diğer elinde de mendil tutarak tasvir edilen Fatih’in bu pozu Topkapı Sarayı Müze Arşivi’nde yer alan, Şiblizade Ahmed tarafından yapıldığını öne sürülen ‘Gül Koklayan Adam’ portresi referans alınarak tasarlandı.  Oldukça uzun ve disiplinli bir çalışmanın eseri olan Fatih figürünün sadece sakalları 4 haftalık bir zaman diliminde tek tek dikilerek hazırlandı. Kostümünden dekoruna, ten rengi ve duruşuna kadar tüm detayları tarihi kaynaklar referans alınarak özenle hazırlanan Fatih Sultan Mehmet figürünü İstanbul’un fethinin 564’üncü yıldönümünde Madame Tussauds İstanbul’da ziyaret edin!    

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.