'Filinta'...ÖDÜLE DOYMAK BİLMİYOR!..

'Filinta'...ÖDÜLE DOYMAK BİLMİYOR!..

ES Film’in yapımcılığını üstlendiği Filinta dizisi, sezon finaline girmesinin ardından yeni sezonu Abdülhamid Han’ın dönem hazırlığını sürdürürken, Üniversite Şenliklerinde söyleşiler yapmaya, ödüller almaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Ankara Turgut Özal Üniversitesi ‘5. Kültür ve Sanat Festivali’ ve ardından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ‘Osmanlı Kültürü ve Medeniyeti Topluluğu’ tarafından davet edilen Filinta ekibi, başrol oyuncularından Cem Uçan, Yiğit Uçan ve 2. Yönetmen Süleyman Mert Özdemir ile birlikte söyleşilere katılarak, ödüller aldılar.

Dizinin başrol oyuncularından Cem Uçan, Turgut Özal Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ‘Osmanlı Kültürü ve Medeniyetleri Topluluğu tarafından ‘Yılın En Başarılı Erkek Oyuncu’ ödülünü,  dizinin yapım şirketi ES Film ise ‘Yılın En Başarılı Tarihi Polisiye Dizisi’  Yapım Ödülünü aldı.     

Öğrenciler ve fanlar arasında izdiham yaşandı…

Turgut Özal Üniversitesi ‘5. Kültür ve Sanat Festivali’ ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri ve dizinin fanları tarafından ablukaya alınan ve söyleşide sorulara boğulan Filinta’nın ‘Bıçak Ali’si Cem Uçan, ‘Ejder’ karakteri ve dizinin 2. Yönetmeni Süleyman Mert Özdemir, söyleşi ve ödül töreni sonrasında da öğrencilerin fotoğraf çektirme yarışı arasında kaldılar.

Büyük bir izdiham yaşanan bu iki üniversitenin öğrencilerinin ve dizi fanlarının sevgi selinde, Filinta ekibi, büyük bir sabırla ve mutlulukla herkesle fotoğraf çektirdiler.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Filinta’nın 2. yönetmeni Süleyman Mert Özdemir, ise üniversitesinde söyleşi yapmak, hocaları, dönem  arkadaşları ve genç üniversitelilerle birlikte olmanın da ayrıca mutluluğunu yaşadı. 

Söyleşilere gelen dizinin genç ve orta yaş fanları için  ise Filinta oyuncularını karşılarında görmenin, onlara dizi hakkında sorular sorarken, sundukları iltifatların da ardı arkası kesilmedi.

Tarihimizi çok iyi yansıtıyor ve bizleri bilgilendirerek gerçek olanı gösteriyorsunuz. Sezonu erken bitirdiniz.

Yeni sezonunuzu ve Sultan Abdülhamid Han dönemini heyecanla bekliyoruz…’ diyen öğrenciler, eğitimciler ve fanların Filinta ekibi ile söyleşi sonrasında birlikte fotoğraf çektirme yarışı ve sevgi seli görülmeye değerdi.

Filinta ekibi söyleşi sonrasında, iki üniversitenin de rektörleri tarafından rektörlük binasında ağırlandılar. Ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin radyosunda da canlı yayına katılarak, sevenleriyle buluştular. 

Asgari ücretle çalışan bir işçi,  Filinta izlemek için Televizyon taksitine girdiğini söyledi…

Filinta ekibinin Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, ‘Osmanlı Kültürü ve Medeniyeti Topluluğu’ tarafından düzenlenen söyleşine katılan bir işçi, ‘Bizim kültürümüzü çok güzel yansıtıyorsunuz.

Çok duygulanıyoruz. Ben asgari ücretle çalışan bir işçiyim. Ve inanır mısınız evimizde televizyon yoktu ve sırf Filinta’yı rahatça izlemek için 4.250 TL bedelinde televizyon taksitine girdim.

Buraya gelmeniz, sizlerle tanışmak bizim için bir şeref! Kaç gündür sizi görmek için bekliyorum. ’ dedi.

Dizinin başrol oyuncularından olan Cem Uçan, ‘Siz başımızın tacısınız, bizim için büyük bir şeref. Biz hakkınızı nasıl öderiz, helal edin. Bizim için onur veren sözler sarf ediyorsunuz.

Oyuncuyuz, yönetmeniz, dışarıdan nasıl gözüküyoruz bilmiyorum ama ben şahsen çift sarılı bir köy yumurtasıyım.

Bu ülkenin ne Çerkez Hasan'ları, ne Nene Hatunları, ne Kara Fatma'ları, ne Filinta Mustafa’ları, ne Bıçak Ali’leri ne de sizin gibi güzel yürekli aslan delikanlıları, adamları, hocaları bitmez. 

600 yıl ayakta duran toprakların evlatlarıyız biz. Bize hiçbir şey olmaz. Kusura bakmasınlar kimse de bunu bozamaz…’ sözleri büyük alkış aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.