FİLİNTA’DA ALMAN EKOLÜ!

FİLİNTA’DA ALMAN EKOLÜ!

Yayınlandığı günden bu yana fanları, sevenleri gün be gün artan, reytinglerde üst sıraları zorlayan, Es Film’in sevilen ‘ilk ve tek Osmanlı polisiyesi’ Filinta’nın setinde Alman ekolü rüzgarı esiyor.

Birbirinden ünlü Türk oyuncuların yanı sıra Alman, Almanya doğumlu ve bir Rus oyuncuyu da proje bünyesinde ağırlayan Filinta ekibi tam bir kültürlerarası lezzeti ekrandaki seyircilerine sunuyor.

Ünlü oyuncuları bir ​araya toplayan Filinta’da Wilma Elles bir Alman. Ancak yaşantısını artık Türkiye’de sürdürmeye karar vererek burada yaşıyor. Bir Türk olan Kerem Göğüş ile evli, ikiz bekliyor.

Güzel oyuncu dışında, Almanya doğumlu dizinin başrollerinden olan, ‘Süreyya’ karakterini üstlenen ünlü oyuncu Nur Fettahoğlu Almanya’da doğmuş, 3 yaşında Türkiye’ye dönmüş Karadeniz kökenli bir ailenin kızı.

Filinta Mustafa’nın biricik sevdiceği Lara karakterini üstlenen Damla Aslanalp, birkaç senedir Türkiye’de yaşıyor ve artık Almanya’ya dönmek istemiyor. Tek arzusu orada bulunan annesini ve kardeşlerini de burada yanında görmek.

Dizinin kötü karakterlerinden biri olan ‘Rıza’yı başarıyla üstlenen Ceyhun Ergin, Doğum yeri olan Pforzheim’da yaşamayı değil, ülkesine gelerek oyunculuk yapmayı tercih edenlerden. Almanya’da Gençler Tae​kw​ondo Şampiyonu, İstanbul’da Alman Dili ve Edebiyatı okumuş olan Ergin, Almanya’ya ailesinin yanına gidip gelen, ancak ülkesinden ayrılmak istemeyen oyunculardan.

Dizinin kadroya yeni dahil olan bir diğer Alman ekolünden gelen Türk oyuncusu ise Nür​nberg’ten Filinta için gelen ve dizide Kadı Gıyaseddin’i başarıyla canlandıran usta oyuncu Mehmet Özgür’ün öğrencilerinden genç oyuncu Selin Deveci. Dizinin İzmit’te bulunan platosunun set arkasındaki konuşmalarda, bir Almanca rüzgarı esmeye devam ediyor.

Bunun yanı sıra Sırbistan doğumlu Alona Kral, artık bir Türk olmuş oyuncularımızdan. 14 yıldır ülkemizde yaşayan Türk İlhan Zeytun ile evli 2 çocuk sahibi olan Kral, Filinta dizisinde ve Türkiye’de olmaktan çok mutlu. Filinta’daki bu kültür renkliliği dizinin çekim enerjisine ve ekranlara da yansırken, ekip birlikte çalışmanın ve konuşacak ortak konularının çok olmasından dolayı da mutlu bir şekilde hayatlarına devam ediyor.

Filinta’dan yolu geçen diğer yabancı ünlüler…

Filinta’dan yolu geçen yabancı ünlülerin arasında; Lost, Prison Break gibi dizilerin önemli yönetmeni ve Filinta’nın danışmanı dünyaca ünlü Los Angeles’li Bobby Roth, Hollywood’un ünlü second, aksiyon ve dövüş uzmanı olan Çek Dusan Hyska, yine Hollywood’un make-up artisti Amerikalı David Craig Forrest, Bosna asıllı Avustralya’lı aktör Reshad Strik, Brüksel doğumlu Belçikalı oyuncu Bashkim Topojani gibi önemli isimler yer aldı. Bu kültür karmasını yaşatan Filinta’nın rengarenk skalasındaki seti, yeni gelecek yabancı sürpriz ünlü isimlerle daha da renkleneceğe benziyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.