'FİLİNTA'NIN KADI GIYASEDDİN’İNDEN   EXPO 2016’YA ÇINAR!

'FİLİNTA'NIN KADI GIYASEDDİN’İNDEN EXPO 2016’YA ÇINAR!

Antalya Büyükşehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve dizi oyuncusu Mehmet Özgür, EXPO 2016 Antalya’nın ünlüler ormanına ‘Çınar’ dikti.

Türkiye’nin ilk EXPO’sunun kendisini bir Antalyalı olarak da heyecanlandırdığını söyleyen Özgür, “Hangi cümle ile anlatılır bilemiyorum ama sebep olanlardan Allah razı olsun” dedi.

 Tiyatrodan sinemaya geçen oyuncular arasında yer alan, Suskunlar’da ‘Takoz İrfan’ karakteriyle ünlenip Muhteşem Yüzyıl’da ‘Lütfi Paşa’ ve son olarak TRT’de yayınlanan Filinta Mustafa’da ‘Kadı Gıyaseddin’i canlandıran Mehmet Özgür, Türkiye’nin ilk EXPO’su olan EXPO 2016’ya destek verdi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın ‘Ünlüler Ormanı’ projesine ağaç diken ünlü oyuncu, Aksu İlçesi’ndeki sergi alanına geldi. Aynı zamanda Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni olan ünlü oyuncu, Proje ve Yapım İşleri Direktörlüğü tarafından hazırlanan sunumu izledi.

Sunumu dikkatle izleyen ünlü oyuncu Mehmet Özgür daha sonra alana geçip, Restoranlar Sokağı arkasında yeralan bölüme dikilen ‘Çınar’a (Platanus orientalis) kürekle toprak atıp, ağaç gövdesine isim künyesini bağladı ve can suyu verdi.

EXPO BÜYÜK BİR AÇIĞI KAPATACAK

“İnanılmaz heyecanlandım bir Antalyalı olarak. Aynı zamanda çok mutlu oldum. Böyle bir eserin bu kente kazandırılması gerçekten hangi cümle ile anlatılır bilemiyorum ama sebep olanlardan Allah razı olsun” diyen Özgür şöyle konuştu;

“Özellikle kültür sanata ayrılmış kısımları çok daha ilgimi çekti. Özellikle kültür sanat sokağı ve amfi tiyatrolar. Aynı zamanda kongre merkezinin içindeki 5 bin kişilik salonda. Çünkü bu kentte yıllardır atlanan bir şeydi bu. Sağolsun başkanımız da bu işe çok ilgi gösteriyor. Bunlar da bu kentte çok lazım. Çünkü biz güzellikleri ancak bu kentle paylaşarak, dünyadaki tüm güzellikleri bu kentteki insanlara izleterek vizyon sahibi olabiliriz diye düşünüyorum ve EXPO bu anlamda çok büyük bir açığı kapatacak. Ne mutlu bize.”

mehmetozgur_expoagac_1.jpg

TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYMAK İSTERİZ

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu olarak EXPO 2016 etkinlikleri içinde yer almayı arzu ettiklerini vurgulayan Özgür, “Biz burada olmaktan için gerçekten can atıyoruz. Uzun aylardır hep gözümüz ve yüreğimiz burada. Yani biran önce bitse bizde ipin ucundan nasıl tutabiliriz elimizi taşın altına nasıl koyabiliriz derdindeyiz” diyerek projeye kültürel anlamda destek olmak istediklerini vurguladı.

 ÇINAR, BEREKETLİ VE UZUN ÖMÜR AĞAÇ

Daha öncede ağaç diktiğini söyleyen ünlü sanatçı, Çınar’ın uzun ömürlü ve bereketli bir ağaç olduğunu belirtip şunları söyledi;

“Bu işe önem veren bir adamım, daha önce de TEMA Vakfı aracılığı ile birçok ağaç diktik. Kendim, eşim ve oğlum adına birçok ağaç diktik. Ama bugüne kadar diktiğimiz ağaçların en anlamlısı bu oldu. Çınar ağacı çok bereketli ve çok uzun ömürlü bir ağaç. Umarım bu bereket ve bu uzun ömür, EXPO 2016’ya da yansır. Onun gibi bereketli bir alan olur, proje olur burası. Gelecek yıllarda uzun yıllar sonra oğlumuz torunumuz nasip olurda bu ağacı gördükleri zaman bizleri hatırlarlar. Geçmişi hatırlarlar. Onlara güzel bir anı olur. Bizim için de keyif olur.”

 Teması ‘Çiçek ve Çocuk’ olan EXPO 2016 Antalya’da oğlunun haftanın 3 günü “Çocuk Adası’na ne zaman gideceğiz?” diye sorduğunu hatırlatan ünlü oyuncu Mehmet Özgür, EXPO 2016 Antalya’daki projelerin gelecek nesillerin yetişmesinde önemli olduğunu belirtti. Özgür’e verdiği destekten dolayı EXPO 2016’nın simgesi şakayık takdim edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.