'Fosforlu Cevriye'... AYÇA VARLIER'LE "TİYATRO KARE" DE YENİDEN HAYAT BULUYOR !..

'Fosforlu Cevriye'... AYÇA VARLIER'LE "TİYATRO KARE" DE YENİDEN HAYAT BULUYOR !..

1992 yılında Nedim Saban tarafından kurulan Tiyatrokare, bu sezon“Fosforlu” müzikaline hazırlanıyor.

Müzikalde Fosforlu Cevriye rolünü Ayça Varlıer oynuyor.  Suat Derviş’in “Fosforlu Cevriye” romanından Tuncer Cücenoğlu tarafından uyarlanan oyun, eski İstanbul’un Galata semtinde yaşanan buruk bir aşk öyküsünü anlatıyor.  

Güzelliği ve parlak zekasıyla adeta ışıldayan Fosforlu Cevriye, yaşamını  fahişe olarak sürdürmek durumundadır. Sürgünden kaçarak  İstanbul’a tekrar geldiğinde,  kendisini  bu kez hiç alışkın olmadığı bir ilişkinin içinde bulur. Siyasi düşünceleri nedeniyle idam mahkumu olarak yargılanan bir aydın, ona insanlığını tekrar his ettirir. Fosforlu  Cevriye , bu yeni aşkında  artık bir  cinsel obje olarak görülmemekte, , daha önce tatmadığı insani duyguları yaşamaktadır. İstanbul’un karanlık ve yalnız sokakları artık  ay ışığında romantik gecelerin yaşandığı bir yere dönüşmüştür.

Ancak,  bu mutluluk kısa sürecek, dillere destan olan platonik aşk, yerini buruk  bir acıya bırakacaktır. 

AYÇA VARLIER “FOSFORLU” MÜZİKALİNDE ŞARKILARI USTALIKLA YORUMLUYOR.

Son yıllarda en çok izlenen ve en uzun süren Tiyatrokare yapımı “Leyla’nın Evi” ile, tüm tiyatro ödüllerini alan Ayça Varlıer,  14 farklı parçadan oluşan bu müzikale sadece güzelliği  ve oyunculuk yeteneğiyle değil, ustalıkla yorumladığı şarkılarıyla da damga vuruyor. Eylem Pelit’in bestelediği  ve müzik direktörü olarak görev aldığı oyunun koreografisi Candan Baş’a ait. Serkan Üstüner’in sahneye koyduğu oyunun dekor tasarımını Aslı Varlıer Pelit, kostüm tasarımını Hale Eren, ışık tasarımını Yüksel Aymaz gerçekleştiriyor.

Oyunun dramaturjisi ise Cevdet Canver’e ait.

Fatih Dönmez’in “Fosforlu’nun büyük aşkını” canlandırdığı müzikalde Pınar Yıldırım , Mert Carim, Ece Duran, Cem Güler, İstanbul sokaklarındaki farklı tipleri canlandırıyorlar. Ayça Varlıer, müzikalde  “Fosforlu” rolünün yanı sıra, “Suat Derviş” olarak Fosforlu’nun öyküsünü   anlatan yazarı da oynuyor.

Ayça Varlıer; “Cevriye, sokaklarda yasam mücadelesi veren korkusuz, son derece adaletli ve saf duygularla donanmıs bir kadın. Adını bile öğrenemediği bir adama aşık olduktan sonra kendiyle ve kadınlık kimliğiyle hesaplaşması, hayatında hiç hissetmediği duygularla tanışması, beni oynayacağım rolun derinliği adına cok etkiledi. Leyla’nın Evi’nden sonra ilk kez beni bu kadar etkileyen bir hikaye olduğu için çok heyecanlıyım.”

 

FOSFORLU” YENİ BİR ANLATIMLA TİYATRO SAHNESİNDE

Daha önce birkaç kez sinemaya ve Gülriz Sururi tarafından tiyatroya uyarlayan müzikalde bu kez  yeni bir anlatım biçimi deneniyor. Nedim Saban’ın yapımcılığını üstlendiği  proje , 12 Eylül’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor. 

 12 Eylül 20.30, 13 Eylül 16.00, 20 Ekim 20.30, 29 Ekim 20.30’da Zorlu PSM’de oynanacak olan “FOSFORLU” müzikali biletleri  gişede ve Biletix’te satışa sunuluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.