Fuat Güner... 'MÜZİK ESERİNİ HEM HALK SEVMELİ, HEM SANAT DEĞERİ OLMALI'

Fuat Güner... 'MÜZİK ESERİNİ HEM HALK SEVMELİ, HEM SANAT DEĞERİ OLMALI'

Fuat Güner, bu kez Mazhar Alonson ve Özkan Uğur olmadan seyirci ile buluştu.

Akasya Kültür Sanat ‘da kendi besteleri ve unutulmaz klasikler ile hayranlarına seslenen sanatçı, 'Bu bizim kendi zevkimiz için yaptığımız bir iş. Müzik bazen profesyonelce yapılıyor ama bazen müzisyenler kendi zevkleri için de müzik yapmak istiyorlar.

Hadi yapalım, hep beraber çalalım diye arkadaşlarla bir araya geldik. Benim son üç yıldır 'Fuat Güner Project' adını taşıyan bir projem var. Ara sıra, birileri arzu eder isterse ya da benim canım birden çekerse bu tip şeyler yapıyoruz.

Bana eşlik eden arkadaşlarımla solo albümümü Peter Gabriel'in stüdyosunda yaptık, eğer ilerde yine bir solo albüm çalışması yaparsak stüdyonun yolunu tutarız' dedi.

Ünlü müzisyen genç kuşak müzisyenleri ise şöyle değerlendirdi, 'Çok kabiliyetli gençler var, fakat bu işi çok hafife alanlar da var. Müzik üzerinde emek sarf edilmesi gereken bir şey.

Ben yaptım işte budur ile olmuyor. Birde bir şarkı tuttu, biz de aynısını yapalım, o şarkı ile meşhur olalım düşüncelerinden vazgeçmek lazım.

Özgün bir şey aramak lazım. Kimsenin yapmadığı ama yine de hem kendisinin seveceği hem de halkın seveceğine emin olabileceği bir şeyler aramak lazım, bu da zor iştir.

Hem kendin seveceksin sanatçı olarak, hem de halkın seveceğini düşünerek hareket edeceksin ve buradan bir beste çıkartacaksın. Hem sanat değeri olacak hem de halk sevecek. Bu kolay bir iş değil' diyerek herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.