Fulden Uras... ÇOCUKLAR İÇİN YENİDEN SAHNELERE DÖNÜYOR!..

Fulden Uras... ÇOCUKLAR İÇİN YENİDEN SAHNELERE DÖNÜYOR!..

Fulden Uras, Türkiye'de yaklaşık 500 kelebek hastası çocuk için yeniden sahnelere döneceğini açıkladı.

Türkiye'de epidermolysis bullosa yani halk arasında bilinen adıyla kelebek hastalığına farkındalık yaratmak için sahnelere ara veren ve bu hastalığa yakalanan çocuklar için bir dernek kuran sanatçı Fulden Uras, Türkiye'de yaklaşık 500 kelebek hastası çocuk için yeniden sahnelere döneceğini açıkladı.

Dünyada sadece 20 bin kişide görülen kelebek hastalığı henüz tam olarak nedir ne değildir ülkemizde tam olarak bilinmiyor. Bu hastalığa farkındalık yaratmak için kendisini çocuklara adayan ve sahnelere ara veren iyilik elçisi Fulden Uras, ülkemizde yaklaşık 500 kişide görülen kelebek hastalığı için inanılmaz bir yardım seferberliği başlatarak bu uğurda dernek kurmuş ve tüm hasta çocukları ve ailelerini bu dernek çatısı altında toplayıp Türkiye'nin her bölgesinden kelebek çocuklar için seferber olan Hayaller Gerçek Olsa Derneği'nin başkanlığını yapmaktadır. 

Türkiye'de pek bilinmeyen bu hastalığa daha fazla farkındalık yaratmak isteyen sanatçı, kelebek hastası çocuklar için sahnelere döneceğini ve onlar bir sıngle albüm çıkartacağını duyurdu. 

Bu Çocukları Herkes Bilmeli

Fulden Uras yaptığı açıklamada, ''13 aydır dur durak bilmeden bu hastalıkla ve buna yakalanan çocuklarımızın her şeyiyle ilgilenirken bu hastalığın ülkemizde tam olarak bilinmediğini fark ettiğimiz çok anlar oldu. Yine onlar için ara verdiğim sahnelere, yeniden onlar için dönmeye karar verdim'' dedi.

 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.