Fulden Uras... "KELEBEK ÇOCUKLAR" İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI !..

Fulden Uras... "KELEBEK ÇOCUKLAR" İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI !..

Fulden Uras, Epidermolysis Bullosa (EB) hastası çocukların tedavi masraflarının devlet tarafından karşılanması için Change.org imza platformunda bir kampanya başlattı.

Halk arasında kelebek çocuklar olarak bilinen EB hastası çocuklar, bir tip deri kondisyonuyla mücadele ediyor ve Türkiye’de 500 çocuk bu hastalıkla yaşamını sürdürüyor.

Uras, kendi imkanları dahilinde çocuklara ve ailelerine destek olmaya çalıştığını ancak daha kapsamlı bir çözüm için tedavi masraflarının devlet tarafından karşılanması gerektiğini dile getirdi.  Kampanya, Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’na şu mesajla sesleniyor: “küçücük bedenlerinde kocaman yaralarla yaşayan kelebek çocuklarımız için imzanla hep birlikte bir şeyler yapabiliriz. Lütfen ayın ilgili merciler, bizi görün, sesimizi duyun. Biz, bu kampanyayla çocuklarımızın hayat kalitesini yükseltmekten başka bir şey istemiyoruz. Her anne baba çocuğuna gözü gibi bakar, her şeyden sakınır. Ancak biz bu masum yavrulara dokunmaya kıyamıyoruz, hatta dokunamıyoruz. Biz, sizlerin de desteğiyle pansuman malzemelerinin sigorta kapsamında tamamının ödenmesini istiyoruz” diyor.

Fulden Uras’ın kampanyasını bir hafta içinde kırk üç binden fazla kişi imzalarıyla destekledi ve sosyal medyadan #kelebekcocuklar etiketiyle paylaştı. Kampanyaya katılmak için change.org/kelebekcocuklar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.