Furkan Palalı...'TİPİ ALTINDA 'SOMUNCU BABA'YI CANLANDIRMAK ÇOK ZORDU!'

Furkan Palalı...'TİPİ ALTINDA 'SOMUNCU BABA'YI CANLANDIRMAK ÇOK ZORDU!'

Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ filminde Somuncu Baba’ya hayat veren Furkan Palalı, rolün hakkını vermek için çok çaba sarf ettiğini söyledi.

yönetmenliğini Kürşat Kızbaz’ın yaptığı, 1 Nisan’da izleyiciyle buluşacak olan ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ filminde ‘Somuncu Baba’ karakterini canlandıran Furkan Palalı, “Bir eren, mutasavvıf hikayesini anlatıyoruz.

O yüzden sorumluluğumun farkındayım. Omuzumdaki bu yük korku değil ama ‘Acaba ne kadar o önemli rolü giyinebilirim?’ sorusunu beraberinde getiriyor diyebilirim. Şeyh Hamid-i Veli dönemin en önemli dervişlerinden biri ve Akşemseddin’in hocası.

Somuncu Baba’yı canlandırmak bir hayli zordu. Onu naçizane canlandırmak için önce onu biraz olsun anlamak gerektiğini düşünüyorum. Ben de elimden geldiğince okuyarak, sorarak, soruşturarak, akıl alarak anlamaya çalıştım” dedi.

“İLAHİ AŞKI İÇİN DÜNYEVİ AŞKI GEREK”

“Somuncu Baba Aşkın Sırrı” filminde ilahi aşkı arayan Somuncu Baba’yı canlandıran Furkan Palalı’nın ilahi aşkı ararken dünyevi aşkla karşı karşıya kaldığı Necmiye karakterini Tuvana Türkay canlandırıyor.

Furkan Palalı, “Filmde hep ilahi aşkı bulmak için dünyevi aşkı tatmak gerektiğinden bahsediyor Somuncu Baba’nın hocaları. Onun da aklına biri düşüyor ve asıl amacı ilahi aşkı bulmak, aşkın sırrını çözmek olsa da aklını karmakarışık eden gitmeye çalıştığı yoldan uzaklaştığını düşündüğü biri oluyor” diye konuştu.

15 DERECEDE TİPİ ALTINDA ÇEKİM

Filmin kış sahnelerinin çekimlerinde oldukça zorlandığını belirten Furkan Palalı “Yönetmenimiz Kürşat Kızbaz her sahnenin mevsiminde çekilmesini istedi ve filmimizde 4 mevsim yaşanıyor.

Somuncu Baba’nın 40-50’li yaşlarını çekebilmemiz için uzun sakala ihtiyacımız vardı. Bu yüzden 4 etap ve 7 aydan oluşan bir çekim takvimi hazırlandı.

Kış etabını çekerken Hasan Dağı’na gittik ve orada ayağımda çarıklarla -15 derecede tipi altında çekim yaptık. İliklerime kadar donmuştum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.