Gabriel Garcia Marquez'in başyapıtı "Yüzyıllık Yalnızlık" ... ÇALINAN İLK BASKISI BULUNDU !..

Gabriel Garcia Marquez'in başyapıtı "Yüzyıllık Yalnızlık" ... ÇALINAN İLK BASKISI BULUNDU !..

Nobel ödüllü Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez'in başyapıtı "Yüzyıllık Yalnızlık" romanının geçen hafta çalınan ilk baskısı bulundu.

BBC'nin haberine göre; polis yetkilileri, 2 Mayıs'ta Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki Corferias Sergi Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Kitap Fuarı'ndan çalınan kitabın, eski kitapların satıldığı bir tezgahta bulunduğunu açıkladı.

OPERASYONU DUYUNCA TEZGAHA BIRAKTILAR

Geçen yıl 87 yaşında hayata veda eden Marquez'in imzasını taşıyan kitabın, antikacılar tarafından çalındığı, polisin geniş çaplı operasyon başlatmasının ardından tezgaha bırakıldığı sanılıyor.

KİTABI DOSTU İÇİN İMZALAMIŞTI

Latin Amerika'nın en önemli kitap fuarlarından biri kabul edilen Bogota Kitap Fuarı, bu yıl Marquez ve Yüzyıllık Yalnızlık romanının geçtiği hayali Macando kentine ithaf edilmişti. Kitabın sahibi Alvaro Castillo, ünlü yazarın, 2006'da Uruguay'ın başkenti Montevideo'daki bir sahaftan satın aldığı kitabı "Eski kitaplar satan Alvaro Castillo'ya. Geçmişten sonsuza her zaman dostun olarak kalacak Gabo" diye imzaladığını belirtmişti. Castillo, kitabın kendisi için "paha biçilemez" olduğunu vurgulamıştı.

ÖLÜMÜNDEN SONRA KİTAPLAR DEĞERLENDİ

1967'de basılan kitaba, 60 bin dolar değer biçilmişti. Olağanüstüyü günlük yaşamın rutini haline getiren "Büyülü Gerçekçilik" akımının en önemli isimlerinden Marquez'in ölümünün ardından kitaplarının ilk baskıları, büyük değer kazanmıştı.

Hayranları arasında "Gabo" olarak bilinen Marquez'in arşivini de 2,2 milyon dolara Teksas Üniversitesi Harry Ransom Merkezi satın almıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.