Gafur Uzuner... ÜNLÜ OYUNCUDAN, FIKRALARA KONU OLACAK BİR RESİM SERGİSİ!..

Gafur Uzuner... ÜNLÜ OYUNCUDAN, FIKRALARA KONU OLACAK BİR RESİM SERGİSİ!..

Uzun yıllardır ekranlarda seyircilerin ilgi ve beğenisini kazanan, yetenekli komedi mizah ustası Gafur Uzuner " Kırmızının Kıyısında " adlı kişisel resim sergisiyle sanatseverlere merhaba dedi.

" Kırmızının Kıyısında " isimli sergiyi, Türkiye’nin sevilen oyuncusu, Gazi Eğitim Enstitüsü’nde Prof. Mürşide İçmeli ve Prof. Hasan Pekmezci’nin öğrencisi olarak resim bölümünden mezun olan, ünlü oyuncu Gafur Uzuner açtı.

 Kendine has yorumuyla, sakin doğa ve şehirlerin konusunu işlediği, masalsı doğa resimlerinin yer aldığı 25. kişisel sergisini açan ve 60 adet sulu boya ve yağlı boya tabloyu sanatseverlerin beğenisine sunan Gafur Uzuner; sergisinde ki resimlerinde hakim kırmızı tonlarla enerji, cesaret kararlılık ve şehir hayatındaki hareketliliği vurguladığını belirtiyor.

Uzuner; “Resim benim için, adeta şehrin gürültüsünden, kaosundan kaçış. Resim benim hayatımın tamamında olacak önemli bir yol arkadaşım.“ dedi. 

FIKRALARA KONU OLACAK SERGİ AÇILIŞI…

 Resim sergisinde yer alan özellikle gökyüzünde uçuşan balıkların olduğu tablolarıyla dikkatleri çeken ünlü oyuncu, esprili bir dille sergisine gelen sanatseverleri de güldürmeyi başardı. “Ben aslında Ankara’lı yım, ama beni burnumdan dolayı hep Karadenizli zannediyorlardı, artık gökyüzünde uçan balıkları görünce benim bundan sonra Karadenizli olmadığımı anlarlar” dedi.

Ziyaretçilerin arasında yer alan bir Karadenizlinin ise, Uzuner’in yanına gelerek, “Hemşerim bu tabloyu ters asmışlar. Ben onu ters çevirip düzelttim” demesi ise herkesin eğlenceli anlar yaşamasına sebep oldu.

 Birçok ünlü davetlinin katıldığı sergi açılışında Uzuner davetlilerle yakından ilgilenirken sergiye gelen 7 aylık “Deniz” adında ki en minik ziyaretçisiyle ise, yakından ilgilendi.

Uzuner; “7 den 70’e ziyaretçi bekliyordum ama ilk defa 7 aylık bir sanatsever ziyaretçimin olması beni duygulandırdı.

Demek ki yıllardır söylenen 7’ den 70’ e nin gerçek anlamı buymuş.” dedi. Oyuncu arkadaşı Çiğdem Batur ise, ünlü oyuncu  Gafur Uzuner’i sergi açılışında yalnız bırakmadı.

Batur; “Dingin renklerle içim rahatladı. Uzun zamandır ihtiyacım olan Meditasyon gibi geldi” dedi. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, 8 Mayıs’a kadar açık kalacak. Ziyaretçiler sergiyi saat 09:00 - 20:00 arası ziyaret edebilecekler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.