GAZİNOCULAR KRALI’NIN VARİSLERİNE TAZMİNAT ŞOKU!

GAZİNOCULAR KRALI’NIN VARİSLERİNE TAZMİNAT ŞOKU!

Maksim Gazinosu’nda çalışıp paralarını alamadıklarını öne süren personelin açtığı dava, 12 yıl sonra karara bağlandı. Aralarında Fahrettin Aslan’ın oğlu Mehmet Aslan’ın da bulunduğu mirasçılar en yüksek faizden tazminat ödeyecek.

 

Bir dönemin en önemli eğlence mekanı olan ve Müzeyyen Senar, Zeki Müren, Bülent Ersoy, Emel Sayın gibi Türkiye’de müzik dünyasına damgasını vurmuş önemli isimlerin sahne aldığı Maksim Gazinosu’ndan geriye dava dosyaları kaldı.

Maksim Gazinosu’nun 2000’li yılların başında kapanması ve Gazinocular kralı Fahrettin Aslan’ın 2005 yılındaki vefatının ardından gazinoda çalışan 20’nin üzerinde işçi tazminatlarını alamadıkları ve sigortasız çalıştırıldıkları gerekçesiyle Aslan’ın mirasçılarına dava açtılar.

2006 yılında açılan davalarda iş mahkemeleri her bir işçi için kararını vermeye başladı.

Haksız fesih iddiası

Bu işçilerden biri o dönem garson olarak Maksim Gazinosu’nda çalışan Fahri Yıldırım. Yıldırım, iş akdinin haksız ve nedensiz olarak feshedildiğini belirterek Aslan’ın oğulları Mehmet Aslan, Atilla Aslan, Selçuk Aslan’dan olan torunu Fahrettin Alp Aslan, kızı Esin Aslan ve eski eşi Zeynep Arzu Aslan’a ihbar ve kıdem tazminatı açtı.

İstanbul 10. İş mahkemesi geçtiğimiz günlerde kararını açıklayarak davalıların Fahri Yıldırım’a 3 bin 866 TL kıdem ve ihbar tazminatının 5 Mayıs 1999 tarihinden itibaren en yüksek faizden hesaplanarak ödenmesine karar verdi.  

Kaynak:Vatan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.