"Geçmiş"...ANTAKYA FİLM FESTİVALİ'NDE FİNALE KALDI!..

"Geçmiş"...ANTAKYA FİLM FESTİVALİ'NDE FİNALE KALDI!..

Yönetmenliğini Çağdaş Çağrı’nın üstlendiği ‘Geçmiş’, 4. Antakya Uluslararası Film Festivali’nin finalistleri arasına girdi.

Yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Çağdaş Çağrı’nın yaptığı ve Türkiye prömiyerini 23. Uluslararası Altın Koza film festivalinde gerçekleştiren “Geçmiş” filmi, bu yıl 4’ncüsü düzenlenecek olan Antakya Uluslararası Film Festivali’nde finale kaldı.

Başrollerini Bülent Emin Yarar, Gözde Kansu, Volga Sorgu, Yeliz Akkaya ve Lila Gürmen’in paylaştığı film, 23-29 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde “Altın Defne” için yarışacak.

Filmin konusu ise şöyle: 

Yusuf ellili yaşların başında ünü ülke sınırlarını aşmış idealist bir fotoğraf sanatçısıdır. Meslek hayatının ilk yıllarında Mardin'in Nusaybin ilçesinde çekmiş olduğu bir kadın fotoğrafı, hayatının her döneminde tüm saf ve temizliğiyle karşısına çıkarken, değişen mevsimler; kadınlar; yakılıp söndürülen sigaralar ve geçen yirmi beş yıla rağmen bir çift ince göz bakışlarındaki naifliği korumayı başarabilmiştir.

Hayatın insana bir ''pul'' kadar bile değer vermediği günümüz dünyasında, kahramanımız garip bir duygu karmaşası içinde 'fotoğraftaki kadını' tüm masumiyetiyle aramaya koyulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.